NAJMLAĐI DINAMOVCI: Fudbal nije samo igra!

Lokalni sport - Sreda 13.07.2016 - 11:29

Najmlađi fudbaleri Dinama iz Vranja predvođeni trenerom Jocom Ristićem i tokom leta paralelno sa treninzima imaju brojne humanitarne aktivnosti.

Ristić sa Dinamovim najmlađim fudbalerima. Foto: FB Ristić sa Dinamovim najmlađim fudbalerima. Foto: FB

Ristić kaže da sa generacijom predpetlića, dečacima rođenim od 2005. do 2010. godine,  trenira dva puta nedeljno, a da za vikend imaju trening utakmice koje su humanitarnog i edukativnog karaktera.

- Deca dolaze da se igraju i da vežbaju. Bitno je da budu dobri ljudi, a to da li će neko biti dobar fudbaler sve je to relativno. Kakvi će sportisti biti, o tom, potom.

Kad god ima neka akcija za prikupljanje humanitarne pomoći mi je podržimo kroz igru.

Organizovali smo veliki broj humanitarnih turnira za prikupljanje sredstava za ljude kojima je pomoć bila preko potrebna, a naročito za mlade koji se leče od teških bolesti.

Od početka godine igrali smo za pesnikinju Anu Ilić, podržali akciju “Drug nije meta”, prikupljali novac za lečenje dečaka Pavla Tasića, podržali akciju “Nurdora”,  nacionalng udruženja roditelja dece obolele od raka.

Organizovali smo turnire za prikupljanje pomoći Marku Zlatanoviću, kako bi otišao na operaciju u Rusiju.

I dalje nastavljamo sa ovakvim aktivnostima i učestvujemo u gotovo svim akcijama kada je ljudima potrebna pomo
ć - navodi  Ristić.

Akciji omladinske škole fudbla Dinama priključuju se mnogi Vranjanci i institucije koji pomažu u prikupljanju novca za lečenje mladih ljudi.

Joca Ristić kaže da je na poslednjem treningu imao 56 dece, koji su najmlađi polaznici škole fudbala, i da je više nego evidentno da mališani vole fudbal, ali i da pomažu ljudima u nevolji.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: