“Nikolić Akademija” napušta Drugu ligu?

Lokalni sport - Subota 05.07.2014 - 08:54

Vranje – Iako su košarkašice “Nikolić Akademije” osvojile drugo mesto u Letnjoj košarkaškoj ligi Leskovac, ostvarile istorijski uspeh u ženskom sportu u gradu, najverovatnije će odustati od takmičenja zbog nedostaka finansijskih sredstava, saznajemo iz izvora bliskih klubu.

KK Nikolić Akademija žene KK Nikolić Akademija žene

Klub je postojao na čistoj amaterskoj osnovi i u Letnjoj ligi funkcionisao zahvaljujući  pomoći roditelja mladih košarkašica. To je funkcionisalo jer su troškovi takmičenja bili mali.

ŽKK “Nikolić Akademija” nije član Sportskog saveza Vranje jer su uslovi za tako nešto postojanje i takmičenje u kontinuitetu od tri godine.

Druga liga je mnogo zahtevnije takmičenja i bez pomoći Grada i finansiranja iz budžeta neće moći da se takmiče.

Košarkašice “Nikolić Akademije”  naći će se u drugoligaškom društvu gde su ekipe iz Arilja, Ljubovije, Ivanjice, Loznice, Prijepolja, Užica, Pirota, Paraćina, Leskovca, Prokuplja, Niša i Jagodine, a za to su potrebna sredstva. U klubu traže samo da se finansira takmičenje -  kotizacija, prevoz na strani i sudije kod kuće.

Da li će čelnici grada imati sluha za ovaj klub, za ženski košarkaški sport   koji je u velikom usponu ili će klub nestati na razočarenje velikog broja devojčica, ostaje da se sačeka i vidi u danima koji dolaze?

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: