Odbojkaši Mladosti zbog politike istupaju iz lige

Lokalni sport - Petak 04.07.2014 - 11:34

Vranje – Odbojkaški klub Mladost, najtrofejniji odbojkaški klub u Vranju i južnoj Srbiji, član Druge lige Istok, istupa iz lige, kako ističu njihovi čelnici, jer su u nemilosti vladajuće vranjske vrhuške, socijalista na čelu sa gradonačelnikom Zoranom Antićem. Njima nisu odbrena sredstva od 30.000 dinara da bi platili kotizaciju za takmičenje.

OK Mladost Vranje OK Mladost Vranje

- Ono što smo predvideli to se i desilo. Tortura prema klubu se nastavlja, ne uplaćuju se sredstva, poslednjih šest nedelja nismo dobili ni dinara, a imali smo obavezu da platimo kotizaciju 30.000 za takmičenje. Obratili smo se Sportskom savezu i Darku Filipoviću, gradskom većniku za sport i omladinu da se naš klub ravnopravno sagledava sa ostallim klubovima u gradu, ali nismo dobili odgovor.

Dosta nam je više politike u sportu, obavestli smo ministarstvo za omladinu i sport u Beogradu i u najskorije vreme očekujemo da se reši ovaj problem politizacije i nadamo se da će ubuduće, uz nove ljude na čelu vranjskog sporta, biti bolje za sve klubove i da neće biti toliko politike kao što je sada.

Muška selekcija odbojkaškog kluba Mladost zbog svih ovih problema istupiće iz takmičenja u Drugoj ligi, a nastaviće da se takmiči u međuokružnoj ligi Leskovac i čekaće bolje dane za njihov klub. Za žensku selekciju smo od roditelja prikupili 15.000 dinara kako bi platili kotizaciju za takmičenje jer ni za ovu našu selekciju, koja je ove sezone ušla u Drugu ligu, nisu uplatili sredstva za kotizaciju, čak nam nisu ni odgovorili na pisani zahtev da li će se finansijski sagledati od strane grada.

I, na ta nismo dobili odgovor. Samo, usmeno nam je rečeno, navodno, da će se sredstva deliti na četiri dela za sva četiri kluba, ali u praksi je sasvim nešto drugo, sredstva se svima uplaćuju a nama ni dinara. Sramota, zar su deca kriva zbog politike koju se sprovodi, zar su deca kriva što žele da se bave sportom. Roditelji spremaju bunt, obratili su se i oni u pisanoj formi ministarstvu u Beogradu i čeka se zajedničko delovanje, da se reši najzad ova velika nepravda prema odbojkaškom klubu Mladost – stoji u saopštenju koje su čelnici kluba dostavili OK Radiju.

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: