Opšta tuča na terenu

Lokalni sport - Sreda 24.09.2014 - 10:20

Vranje – Omladinci Dinama iz Vranja i Radničkog iz Pirota umesto da prirede fudbalski praznik i kvalitetnom igrom obeleže derbi kola i prvenstva osramotili su sebe opštom tučom na terenu, a sve u režiji svojih trenera Davora Tasića i Radeta Manića, kao i sudijske trojke na čelu sa Nikolom Veljkovićem iz Bujanovca.

Foto - D.Đorđević, sa jedne od utakmica Foto - D.Đorđević, sa jedne od utakmica

Utakmica 5. kola proglašena je za derbi jesenjeg prvenstva koja bi mogla da odlučuje o jesenjem prvaku lige. Pojedinci su to pretvorili u, za dečake - fudbalere, “biti il ne biti” i sve je bilo spremno za fudbalsku bruku.

Umesto da se opredele za stvaranje prvotimaca, za stvaranje zdravih mladih ličnosti, pojedinci postavljeni na pogrešna mesta po koje kakvim vezama i preporukama uništavaju fudbal i nanose neporocenjivu štetu mladim igračima koji umesto da igraju fudbal glavom i nogama koriste pesnice.

Incident se desio u 88. minutu kada je došlo do opšte tuče u kojoj se nije znalo ko koga udara.

U mučnim scenama, viđeno je toliko mržnje među mladim ljudima, ali i među trenerima.

Ovde se postavlja pitanje i za delegata Srđana Stajića Didu: da li nekoga štiti i koga?! Trebalo bi decu i fudbal! Ipak, radi se o iskusnom sportskom radniku, bivšem sudiji, pre svega o roditelju koji zna da se fudbal ne igra za vanfudbalske ljude ili interesne grupe, već radi dece i njihovog pravilnog sportskog i ljudskog odrastanja. Zato se s pravom očekuje njegov dopunski izveštaj disciplinskim organima RIS-a? Ako ga bude?!

Iz Dinama kažu sve je bilo regularno za sve je kriv trener gostiju Rade Manić, nekada igračka legenda Piroćanca. Nisu daleko od istine, ponašanje Manića je bilo neprimereno i prostačko, ali mnogo toga na terenu je bilo diskutabilnog.

Gosti kažu da je u tuči učestvovao i trener omladinaca Dinama Davor Tasić, da je penal kojim su izjednačili prvi put nepostojeći, a da je drugo izjednačenje došlo iz ofsajda.

I tu ima dosta tačnog, osim onog drugog gola iz ofsajda jer je bila velika gužva u šensaestercu, pa se nije moglo utvrditi jeste ili nije.
 
Na kraju, ono što opterećuje takmičenje omladinaca Dinama u ligi je i slična izjava rukovodstva omladinca Moravca Oriona iz Mrštana koji su pre par nedelja izgubili u Vranju msistirajući da su drastično oštećeni.

Radnički iz Pirota i Moravac iz Mrštana traže da se hitno održi sednica lige na kojoj će biti glavna tačka omladinska ekipa Dinama iz Vranja.

Da li će do toga doći, da li će se pod hitno spustiti tenzije, a krivci bitiu primereno kažnjeni to niko ne zna poznavajući dosadašnji rad tih organa? Ako sve bude, kao ranije, gurnuto “pod tepih”, omladinci Dinama na proleće će morati u Mrštane i Pirot da idu u pratnji policije.

Inače, namerno na kraju ostavljamo samo prostor za rezultat utakmice - Omladinci: Dinamo - Radnički (P) 2:2, sve ostalo je za zaborav i hitno reagovanje, pre svega, ljudi koji vode Dinamo da bi se sprečilo propadanje još jedne u nizu talentovane generacije.

Dušan Đorđević  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: