Planinari se vratili sa Kavkaza

Lokalni sport - Petak 07.08.2015 - 11:30

Vranje -Tročlana ekipa planinarsko speološkog kluba Dvig iz Vladičinog Hana vratila se sa uspešno završene ekspedicije "Kazbeg 2015."

Nemanja Milosavljević i predsednik opštine Branislav Tošić. Foto: Z. Cvetković Nemanja Milosavljević i predsednik opštine Branislav Tošić. Foto: Z. Cvetković

Njih je po povratku u Vladičin Han primio predsednik opštine Branislav Tošić.

Tošić je istakao da su planinari pravi ambasadori Vladičinog Hana, i obećao je podršku opštine klubu Dvig u narednom periodu.  


Dejan Tasković, Bojan Milošević i Nemanja Milosavljević uspeli su da se popnu na  najviši vrh u Evropi, Elbrus(5642 m.), 30. jula u 08.15 časova, a pre toga 24. jula popeli su vrh Kazbeg (5043 m.) tačno u 11.30 sati.


Rezultat ekspedicije  "Kazbeg 2015" je da su dvojica planinara iz Vladičinog Hana, Tasković i Milošević, ispunili uslov da budu svrstani u sportiste nacionalnog razreda, pored Milosavljevića koji je taj uslov ispunio prošle godine osvajanjem vrha "Damavand".

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: