Planinarski susret na tromeđi

Lokalni sport - Četvrtak 09.10.2014 - 05:44

Vranje - PK „Železničar 2006“ Vranje, SPK „Vlasina“ Surdulica i PD “Donja Ljubata” Bosilegrad, pozivaju sve ljubitelje planinrastva na akciju “Tromeđa - Čudinska planina" (vrh Šulep kamik) u okviru potpisanog međunarodnog sporazuma planinara Srbije, Makedonije i Bugarske. Akcija će se održati 12. oktobra u nedelju.

Planinari na tromeđi Planinari na tromeđi

Čudinska planina nalazi se južno od Bosilegrada. Šulep kamik (1.337 m), vrh na Čudinskoj planini, nalazi se na tački susreta triju granica u blizini sela Žeravino.

Posle pauze od nekoliko godina ponovo se pokreće ova akcija, sa ciljem da postane tradicionalna.

Želja je da ovaj susret planinara triju zemalja doprinese usaglašavanju godišnjih planova planinarskih društava i klubova sa juga Srbije, Bugarske i Makedonije u cilju omasovljenja planinarskih akcija u ovom regionu.

Program akcije:

Nedelja 12.10.2014. godine

8:30 – okupljanje učesnika - okretnica autobusa kod rudnika Karamanica (raskrsnica za Goleš i Karamanicu, svečano otvaranje akcije
9:00 – polazak na uspon. Vodiče na stazi obezbeđuje organizator.
11:00 – izlazak na vrh vrh Šulep kamik, zadržavanje na vrhu 2- 3 sata, družnje sa planinarima iz Bugarske i Makedonije uz muzički program
14:00 – povratak do rudnika Karamanica
16:00o - kraj akcije

Za sve koji žele da se priključe akciji osobe za kontakt su:

Ninoslav Jordanov, telefon: 064/3894279, i Slavoljub Radulović, telefon: 064/6350117.

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: