Radnik u Prvoj ligi, Surdulica u transu

Lokalni sport - Ponedeljak 24.06.2013 - 10:58

VRANJE - Preko 2.000 gledalaca došlo je u nedelju na Gradski stadion u Surdulici da po velikoj vrućini i pozdravi fudbalere Radnika, koji su uprkos porazu od 1:0 od niškog Sinđelića, u drugoj utakmici baraža, postali prvaci Srpake lige “Istok” i novi članovi Prve lige Srbije.

Ekipa Radnika koja je ostvarila istorijski uspeh Ekipa Radnika koja je ostvarila istorijski uspeh

U prvoj utakmici Surduličani su u Nišu slavili sa 3:0 i pokazalo se tačnim da će druga biti samo formalnost jer fudbaleri Sinđelića su imali želju, ali ne i potreban kvalitet za veliki rezultatski preokret i to na strani.

Puleni trenera Cvijetina Blagojevića igrali su onako kako se očekivalo, oprezno, sa pojačanom sredinom terena, sa prevashodnim ciljem da ne prime gol.

Dobro su zatvorili sredinu terena, izlazili visoko sa zadnjom linijom u polje i agresivnom igrom i trčanjem nisu dozvoljavali gostuijućim fudbalerima da organizovanom igrom dođu do gola Mirdžića.

Gosti su “preskakali” teren i dugačkim loptama gađali svoje napadače ispred šesnaesetrca gola Radnika.

Uprkos vrućini, u prvom poluvremenu viđene su dve opasne situacije pred golom Radnika, ali i jedna šansa za Radnik. Velika vrućina, ipak, je sputavla fudbalere da se razmahnu.
 
U drugom poluvremenu, fudbaleri Sinđelića su pokušali da zaigraju na sve ili ništa, trener Aleksandar Kuzmanović krenuo je da napada sa četvoricom špiceva, bilo je uzbuđenja  pred golom Mirdžića i gosti su stigli do jednog gola koji im je doneo pobedu, ali ne i titulu.

U 58. minutu iskoristili su smušenost centralnih bekova Radnika i uspeli da lepom akcijom dođu sami ispred Mirdžiča gde je Aleksandar Stojković iz neposredner blizine loptu ubacio u praznu mrežu.

Gol koji su postigli fudbaleri Sinđelića, pokazalo se, bilo je sve što su mogli na utakmici.

Fudbaleri Radnika zaigrali su angažovanije i odgovornije u odbrani i priveli utakmicu kraju mirno. Imali su i jednu kolosalnui priliku, nakon izvedenog kornera i gužve pred golom Beširevića, kada se stativa Piroćanaca u dva navrata uzdrmala.

Pobedi Surduličana doprineli su i dvojica Vranjanaca koji nastupaju za Radnik, inače bivših fudbalera vranjskog Dinama, Nikola Stojanović i Nikola Vojinović.

Poslednji zvižuk internacionalnog sudije Milenka Vukadinovića iz Beograda dočekan je ovacijama pristalica Radnika.

Muzikom sa razglasa i pesmom “Igrale se delije na sred zemlje Srbije”, a  potom je krenuo vatromet.

Po završetku utakmice slavlje se nastavilo na trgu u Surdulici do duboko u noć.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: