Škola za fudbalske sudije

Lokalni sport - Četvrtak 15.10.2015 - 13:09

Škola suđenja „Vranje 2015-2016“ počeće u petak u 20 časova u organizaciji Fudbalskog saveza Pčinjskog okruga i trajaće narednih mesec dana.

Mogu da se prijave i žene. Foto: FSPO Mogu da se prijave i žene. Foto: FSPO
Po rečima Jasmine Zafirović, internacionalnog sudije, mogu da se prijave kandidati od 16 do 22 godine, bez obzira na pol, uz odgovarajuće lekarsko uverenje  da mogu da izdrže fizičke napore koje iziskuje ovaj poziv. Drugi uslov za buduće sudije je da nisu osuđivani.
 
- Obradićemo pravila fudbalske igre od 1. do 17., s tim što će tu biti i testiranja posle nekoliko pređenih pravila, sa uporednim radom na terenu i odgovarajućim video materijalom kojim se sve to ilustruje.
 
Prvi sertifikat koji dobijaju po završetku škole za sudije je da su privremeni sudija. 
Oni mogu da sude mlađim kategorijama i u Pčnjnjskoj ligi. 
 
Posle šest meseci postaju stalne sudije treće kategorije i tada mogu da sude seniorima u okružnoj ligi, pa stiču uslov za dobijanje republičkog zvanja, kao sudija druge kategorije i tako redom - pojašnjava Zafirovićeva.
 
Predavači  na ovom kursu su Jasmina Zafirović i Srđan Stajić. 
 
Budući sudija, primera radi, u Zoni Ju, po utakmici sud dobija po 5.000 dinara.
 
Prostorije Fudbalskog saveza Pčinjskog okruga se nalaze u blizini Gimnazije „Bora Stanković“, tako da svi zainteresovani mogu da dođui da se prijave. Kurs je, inače, besplatan.
 
 
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: