Šou Stevanovića

Lokalni sport - Nedelja 12.10.2014 - 08:48

Vranje – Košarkaši Juga, prvu pobedu u novom šampionatu Prve muške regionalne lige Istok ostvarili su nad uigranom i iskusnom ekipom Dimitrovgrada, sa 78:71 zahvaljujući borbenoj i požrtvovanoj igri u kojoj je junak bio plej domaćih Nikola Stenavović sa 33 postignutih koševa, od toga šest trojki.

KK Jug, Foto - OK Radio KK Jug, Foto - OK Radio

Po četvrtinama bilo je: 15:16, 17:14, 22:18 i 24:23.

Na početku utakmice, videlo se da košarkašima jUga fail uigranost, pa su prvu četvrtinu izgubili sa poeonom razlike, 16:15, kada su gosti preko raspoloženog Stojanovića, donedavnog kapitena Pirota u Drugoj ligi, uspeli da  snažno pariraju domaćinu.

Tokom meča, Stevanović je rešetao koš gostiju postigavši 33 poena, šutirajući trojke 10 - 6. Odličnu partiju pružili su  Marko Stošić, Nenad Savić, Miloš Petrović i Stefan Trajković, igrači koji su bili do nedavno zapostavljeni u klubu.

Svoju ulogu odigrao je i iskusni Nikola Radisavljević. Da će biti veliko pojačanje, u borbi Juga za opstanak, pokazali su i povratnici u klub Dušan Antić i Aleksandar Popović igrači koji su od "košarkaških znalaca" proglašavani netalentovanim i koji nisu imali mesta u klubu, pa su morali košarku da igraju u bujanovačkom BSK Junioru.

Za ekipu Juga na ovom meču nije nastupio Đorđe Nikolić, zbog lakše povrede.

Oko 200 gledalaca u vranjskoj Hali sportova aplauzima je pozdravljalo borbu vranjskih košarkaša za svaku loptu i na kraju ih velikim aplauzom ispratilo u svlačionicu.

Ne pamti se u poslednjih nekoliko godina da je ovakva atmosfera vladala u publici i među igračima.
 
U narednom kolu 3. kolu, košarkaši Juga gostuju ekipi Bora..

KK Jug – KK Dimitrovgrad 78:71

Po četrvrtinama: 15:16, 17:14, 22:18 i 24:23.

Hala sportova u Vranju, Gledalaca: 200, Sudije: M.Đorđević (Niš), A.Đorđević (Leskovac)

KK Jug: Stevanović 33(6), Savić 13(2), Radosavljević, Popović 9, Damnjanović 4, Petrović 2, Radisavljević, Stošić 10(1), Milošević, Trajković 2, Antić 5(1), Stojmenović.

KK Dimitrovgrad:  Jovanović 8(2), Lilić 11(2), Petrov 3(1), Živković 7(1), Aleksov, Manić, Stoičev, Stojanović 26(2), Dragutinović 2, Radovanović 14, Ivanov.

Dušan Đorđević

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: