Sramnih sportskih 5.000 dinara

Lokalni sport - Sreda 24.09.2014 - 09:54

Vranje – Klub za bodi bilding i dizanje tegova „Monica“ iz Vranja dobio je termin za organizaciju takmičenja u bench press-u prvi put nakon 10 godina postojanja, a prema kalendaru takmičenja Ujedinjenog srpskog pauerlifting saveza Srbije za 2014 što je izuzetna čast za vranjski bodi bilding i sport uopšte.

Bodi bilding Bodi bilding

Takmičenje je imalo međunarodni karakter sa 96 prijavljenih vrhunskih takmičara iz zemlje i susednih ex-yu republika.
 
Sve bi bilo u najboljem redu, grad Vranje bi imao lepu sportsku manifestaciju i još lepšu sportsku prezentaciju da, kako kaže Dejan Tasić predsednik kluba “Monica”, nije ponovo umešela prste “kratka “pamet lokalne vlasti i ljudi zaduženih za sport.

Tom prilikom, Dejan Tasić, predsednik kluba za bodi bilding i dizanje tegova „Monica“ obratio se pismom OK Radiju koje prenosimo u celosti.

- Klub „Monica“ član je Sportskog Saveza grada Vranja od 5. aprila 2013. Dana 3. septembra 2014. klub „Monica“ se obratio Sportskom Savezu Grada Vranja i Gradskom veću radi pomoći u finansiranju vrhunskog takmičenja u bench press-u pod patronatom Ujedinjenog srpskog powerlifting saveza Srbije.

Dostavljena je uredna dokumentacija i profakture koje podrazumevaju nabavku pehara, medalja, diploma, zakup Sportske hale i dolazak sudija i članova Powerlifting Saveza Srbije za iznos od 112.886,00 din.

 Do dana održavanja takmičenja, a to je bila subota 20. septembar 2014. ni članovi Sportskog Saveza ni Gradsko veće Grada Vranja nisu imali razumevanje niti iskazali spremnost za pomoć u finansiranju i organizaciji ovog takmičenja.

Na račun kluba uplatili su iznos od sramnih 5.000,00 din. Iz ovih razloga klub „Monica“ je morao da sam finansira organizaciju i održavanje takmičenja i pored teške finansijske situacije.

Da taj isti Sportski Savez, nije već finansirao ista takva takmičenja u organizaciji drugih lokalnih klubova, mi iz kluba „Monica“ ne bi ni bili revoltirani ovakvim načinom podrške.

Postavlja se pitanje: Da li je u pitanju politička pozadina ili uticaj drugih lokalnih klubova na ovakvo ponašanje gradske vlasti što nikako ne bi trebalo biti kada je u pitanju sportska manifestacija koja je od izuzetnog značaja za sam grad ?!

A o svojim ličnim uspesima u pretekle sve decenije i uspesima kluba poslednjih 10 godina je suvišno i pričati, i naravno pomoći od gradske vlasti nikada nije ni bilo.

Pa sada, Vi koji čitate ovo, presudite sami, kako je moguće postići evropske i svetske rezultate, promovisati sport u gradu i zemlji, animirati omladinu da se što više bavi sportom i skloni sa ulice, bez sluha lokalnih vlasti, ako sami, mi, nemamo i previše ljubavi prema ovom sportu.

I uprkos svemu, mogu ponosno da predstavljam klub „Monica“ i objavim postignute rezultate takmičara kluba na proteklom takmičenju „II otvoreni kup Vranja u bench press-u sa i bez opreme po GPC pravilima“ održanom 20. septembra.2014. u Sportskoj Hali u Vranju.

Nastupilo je 25 takmičara kluba “Monica”, a postignuto je: 13 zlatnih medalja, devet srebrnih i tri bronzanih.

Zvanični rezultati se nalaze na sajtu saveza Srbije http://www.u-spf.com/ i sajtu kluba Monica, pa se u to svako može uveriti - završava u svom saopštenju Tasić.

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: