Srebro za Draganu

Lokalni sport - Nedelja 14.09.2014 - 08:18

Vranje – Vranjska kik bokserka Drgana Sretenović osvojila je srebrnu medelju na Svetskom juniorskom prvenstvu u Riminiju, u Italiji. Ona je u finalui izgubila, u disciplini lou kik, kategoriji do 70 kg, od takmičarke iz Hrvatske Tene Lončarić, odlukom sudija 2:1.

Kik bok sDragana Sretenović Foto-FB Kik bok sDragana Sretenović Foto-FB

Ovo je njen, još jedan, u nizu velikih uspeha koji je svrstavaju u njenoj disciplini i kategoriji među najboljim takmičarima u Srbiji, bez obzira na uzrastnu kategoriju.

Reprezentativci Srbije osvojili su osam zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane medalje. U generalnom plasmanu u disciplinama low kick i K1 rules Srbija je zauzela visoko 2. mesto iza Rusije.

Šampioni sveta postali su Saida Bukvić, Jovana Ignjatović, Mitar Dugalić, Luka Spremo, Aleksandar Menković, Nemanja Anđelković, Danilo Ratkić i Srđan Aleksić.

Srebra oko vrata su stavili Valentina Keri, Nina Pavlović i Dragana Sretenović, dok su se bronzama okitili Jovana Trifunjagić, Slobodan Mitrović, Luka Anđelković i Novak Radulović.

- Ovo je veliki uspeh naših mladih takmičara koji su u jakoj konkurenciji osvojili 15 medalja. Ovim ne samo da su nastavili nisku uspeha od ranijih godina, već su potvrdili da se u našoj zemlji odlično radi u klubovima i da kik boks ima plodno tle u Srbiji.

Ovo nije samo uspeh kik boksa već celokupnog srpskog sporta. Srbija je u Riminiju imala 26 takmičara i bila je druga u disciplinama lou kik i K1 stil iza Rusije koja je u Italiji stigla sa ekspedicijom od preko 250 članova. Rusi su pokrili sve discipline i sve kategorije.

Ovaj uspeh je i svojevrsni vetar u leđa za sve nas u kik boksu. Sledeće godine Svetsko prvenstv za seniore će se održati u Beogradu, a jedan broj takmičara koji su osvojili zlato u Riminiju biće u konkurenciji za sastav seniorskog nacionalnog tima - prokomentarisao je dr Borislav Pelević, predsednik Kik boks saveza Srbije koji je sve vreme bio uz srpske juniore.

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: