Stane i definitivno u Laciju

Lokalni sport - Sreda 20.08.2014 - 06:13

Vranje – Vranjanac Vojislav Stanković Stane, standardni štoper Partizana definitivno se seli u Lacio, izjavili su čelnici Partizana za medije.

Štoper  Vojislav Stanković seli se u Lacio Štoper Vojislav Stanković seli se u Lacio

Uprava kluba iz Humske je u ponedeljak, 19. avgusta, prihvatila ponudu Italijana, s tim što će stameni levi štoper ostati da odigra dvomeč sa Nefčijem i tek potom se, za obeštećenje nešto malo veće od 500.000, preseliti u Italiju,, piše Mocart sport.

Stanković potiče iz stare vranjske familije Krivorepi, fudbal je počeo da igra u OFK Soko iz Vranja kao levi bek,  u petlićima i  pionirima, i kod trenera Dragan Mihajlovića Tateta.

 Po gašenju kluba prešao je u kadete Dinama, a potom igrao i za omladince i sa tom selekcijom, rođenom  1987/88, izborio ulazak u Kvalitetnu omladinsku  ligu u sezoni 2005/06.

Jedno vreme bio je da pozajmici u hanskoj Moravi, gde je briljirao, a potom je vraćen u Dinamo i zaigrao u Prvoj ligi Srbije.

Otišao je u OFK Beograd bez obeštećenja jer su u Dinamu smatrali da su Beograđani dosta pomogli igračkim kadrom  klubu i da ne treba tražiti novac.

Dakle, klub se odrekao obeštećenja, pa je Stanković otišao kao slobodan igrač.

Šta i koliko dobija FK Dinamo od transfera Stankovića u Lacio treba da objasne oni koji su vodili Dimamo u vreme njegovog odlaska? Postoji li bilo kakav klauzula u ugovoru o obeštećenju i koliko? A, trebalo je da Dinamo dobije i od transfera iz OFK Beograd u Partizan?!

Stanković se vrlo kratko zadržao u OFK Beogradu, jednu sezonu odigrao u reprezentativnom stilu na poziciji levog štopera. Partizan ga je anagažovao i več gotovo punih pet godina nosi crno-beli dres.

Bio je strpljiv, dugo čekao svoju šansu i ove sezone postao standardan.,

Za reprezentaciju Srbije odigrao jednu utakmicu protiv Japana.

Kao najstariji po stažu u Partizanu, posle Saše Ilića, poneo je i kapitensku traku i samim tim je prvi Vranjanac koji je dobio takvu čast u istoriji vransjkog fudbala.

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: