Stanković 12. u trci na Staroj Planini

Lokalni sport - Ponedeljak 08.06.2015 - 10:09

Na Staroj planini je u subotu održano treće izdanje najteže brdske trke u Srbiji, a čast Vranjanaca na ovom takmičenju branio je Siniša Stanković iz Atletskog kluba Vranjski maratonci koji je učestvovao u trci na 85 km.

Stanković na Staroj Planini Stanković na Staroj Planini

On je zauzeo 12. mesto u konkurenciji trideset šest takmičara. Stazu je pretrčao za 17 sati i 9 minuta. Na 85 km pobedio je Jovica Jovančev iz Makedonije, drugi je bio Pedro Konde iz Portugalije a treći  Đorđe Đukić.

Po rečima vranjskih maratonaca, na području opštine Knjaževac sa Babinog zuba, po sjajnom vremenu i na surovom terenu 140 takmičara iz deset  zemalja odmerilo je snage na 3 distance. Najkraća je na 20km sa 1.400m uspona, srednja na 85km koja ima 4.100m uspona i najduža na 122km sa 5.600m uspona.

Organizator trke je Skyrunning Serbia. U njihovoj organizaciji i Vranje će biti domaćin trke 11. jula gde će se trčati na potezu Vranjska banja – Besna kobila.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: