Stošić najbrži na krosu u Bugarskoj

Lokalni sport - Ponedeljak 24.08.2015 - 13:04

Maratonac iz Vranja Kristijan Stošić pobedio je u krosu, na stazi od 21 kilometra, koji je proteklog vikenda održan u Bugarskoj. On je trku istrčao za 1 sat 44 minuta i 12 sekundi.

Kristijan dominira u planinskom trčanju. Foto: SkyRunning Srbija Kristijan dominira u planinskom trčanju. Foto: SkyRunning Srbija

Reprezentativci Srbije u SkyRunning učetstvovali su na kros takmičenju Persenk Ultra 2015. U okviru tog takmičenja bile su organizovane tri trke na 21, 81 i 122 kilometra.
 
Po veoma teškom i kišovitom vremenu u jakoj konkurenciji takmičara iz Grčke, Bugarske, Nemačke, Turske, Makedonije u trci na 21 kilometar pobedu je odneo vranjski maratonac Kristijan Stošić.

Ovom pobedom Kristijan je potvrdio dominaciju u planinskom trčanju za područje Balkana.Ova trka predstavlja i deo priprema za najprestižniju planinsku trku na svetu u Limoni u Italiji gde će Kristijan predstavljati Srbiju.

Da bi se dominacija srpskih takmičara u Bugarskoj potvrdila pobrinuo se Duško Momić koji je pobedio na trci od 81 kilometar sa vremenom od 10 sati 9 minuta i 44 sekundi.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: