Sudijski cirkus u Banji

Lokalni sport - Četvrtak 09.10.2014 - 08:48

Vranje - Povodom nemilih događaja na utakmici u Vranjskoj Banji oglasilo se i rukovodstvo Trgovišta, kao finansijer lokalnog fudbalskog kluba.

Predstavnici Trgovišta: Sramota u Banji Predstavnici Trgovišta: Sramota u Banji

Tamošnja Pčinja gostovala je u Vranjskoj Banji i tom prilikom, kako tvrde u Trgovištu, doživela niz neprijatnosti koje, na kraju krajeva, obesmšljavaju svako takmičenje, pa čak i bavljenje sportom.

Iz tog razloga na konferenciji za štampu govorili su Nenad Krstić, predsednik SO Trgovište, finasijera Pčinje, predstavnik kluba na utakmici u Banji Dragoslav Jovanović i Šerif Junuzi, trener FK Bukuroca iz Bukurevca, koji je imao slična banjska iskustva kao Pčinjani.

Ukratko, Trgovištanci optužuju sudije da su zbog pritisaka domaćina poklonili pobedu domaćinu, i to na krajnje providan način.

- Kada na jednoj fudbalskoj utakmici, bez najmanjeg razloga, sudija dosudi tri penala za domaću ekipu, isključi dva fudbalera gostiju i na kraju kao vrhunac svega produži utakmicu 20 minuta, sve dok domaćin nije pobedio, onda je to skandal kakav fudbal ne pamti - objašnjava se u saopštenju FK Pčinja.

Ta “neviđena krađa i sportski kriminal” dogodili su se u Vranjskoj Banji, na utakmici 6. kola Pčinjske fudbalske lige, između ekipa Vranjske Banje i Pčinje.

Na kraju prvog poluvremena Pčinjani su vodili sa 3:1 i u svim elementima fudbalske igre bili bolji od domaćina.

Ali…

- U poluvremenu, u sudijsku svlačionicu, bez povoda i razloga, upao je građanin Goran Tasić Gokče, čovek koji podavno ima kriminalni dosije.

Možemo samo da zamislimo kako su se tom prilikom provele sudije, a potom domaći fudbaleri jer je posetio njihovu svlačionicu.

Rezultat Tasićeve “nenajavljene” posete video se odmah na terenu. Posle samo 10 minuta igre u drugom poluvremenu, bez ijednog povoda, sudija je isključio dvojicu fudbalera Pčinje i svirao dva penala, čime su Banjčani izjednačili na 3:3.

Četvrti, pobedonosni gol, domaćini su postigli iz trećeg penala posle produžetka koji je trajao 20 minuta - kaže se u saopštenju FK Pčinja.
 
Ovu fudbalsku sramotu, pred brojnom publikom, realizovala je sudijska trojka iz Vranja, koju je predvodio glavni sudija Ivica Ilić sa pomoćnicima Nikolom Zdravkovićem i Ivanom Đorićem. Delegat na ovoj utakmici bio je Marjan Đorđević Macan iz Vranja.

- Mi iz FK Pčinje, ogorčeni onim što se smo doživeli na terenu u Vranjskoj Banji, tražimo od fudbalskih foruma i sudijske organizacije najveće moguće kazne za ovu sudijsku trojku, kao i za delegate utakmice.

Tražimo da predsednik PFL Mladen Anđelković zvani Bujanovac odmah podnese ostavku jer je odavno postao oruđe u rukama političko - fudbalske mafije u vranjskom okrugu - kažu u FK Pčinji.

Ovaj klub traži i vanredne izbore u fudbalskoj i sudijskoj organizaciji Pčinjskog okruga, jer oni koji ih sad vode “davno su izgubili  moralni i fudbalski kredibilitet”.

Svoja iskustva sa gostovanja u Banju izneli su i predstavnici FK Bukuroca iz Bukurevca kod Preševa, koji su prethodne nedelje, prema njihovim rečima, drastično oštećeni i sportski poniženi u Vranjskoj Banji.

- Vodili smo sa 1:0 do 60. minuta kad je sudija svirao nepostojeći penal.

Nije prošlo dugo, ponovo je svirao nepostojeći penal, ali ja sam rekao deci da napuste utakmicu i otišli smo kući. Rezultat je bio 1:1, a vidim registrovali su ga 3:0 za Vranjsku Banju.

Prete da će nam oduzeti devet bodova  zbog kazne, a ne znaju da ćemo, ako tako rešimo, zauvek da napustimo takmičenje – izjavio je Šerif Junuzi, trener FK Bukuroca.


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: