Timok, pa svi ostali

Lokalni sport - Petak 15.08.2014 - 07:45

Vranje – U subotu i nedelju, 16. i 17. avgusta, počinje prvenstvo u Srpskoj ligi “Istok” koje po procenama stručnjaka nikad nije bilo neizvesnije što se tiče borbe za prvo mesto jer izrazitih favorita nema.

Srpska liga Srpska liga "Istok"

Ipak, u prvi plan se izdvajaju ekipe Timoka iz Zaječara, Bora  i Radničkog iz Pirota.

- Ekipe su dosta izjednačene, po kvalitetu možda za nijansu odskače ekipa Timoka iz Zaječara koja je prošle sezone bila prvoligšaš i uspela da gro igračkog kadra zadrži.

Ekipa Bora je finasijski izuzetno stabilna i vrebaće iz drugog plana, dok Radnički iz Pirota već nekoliko godina juriša na sam vrh, ali bez uspeha – kaže za OK Radio naš sagovornik blizak rukovodstvu regiona istočne Srbije.

Što se tiče vranjskog Dinama naš sagovornik smatra da nema ekipu za prvo mesto i da je domet Vranjanaca sredina tabele. Stiče se utisak da će oni kao i ekipa Bora čekati da vide rasplet u jesenjoj sezoni u vrhu tabele, pa onda odlučiti da li će krenuti ka prvom mestui ili ne.

Ono što je sigurno jesenji prvak neće se odlepiti sa većom bodovnom razlikom od četiri-pet ekipa koje će ga pratiti.

Da bi se ušlo u viši rang potrebni su kvalitetniji igrači, a to puno košta – navodi sagovornik.    

Ono što će obeležiti prvenstvo, ističe sagovornik, biće teška finansijska situacija za mnoge klubove.

- Da je tako vidi se po niškim ekipama Sinđeliću i Caru Konstantinu koje jedva preživljavaju. S druge strane, kao eventualno iznenađenje trebalo bi da budu ekipe Tabane Trgovački, filijala superligaša Jagodine i Radana iz Lebana, koja ulazi u prvenstvo sa dosta pojačanja i sa velikim ambicijama.

Članovi Srpske lige “Istok”: Dinamo (Vranje), Bor (Bor), Đerdap (Kladovo), Kopaonik (Brus), Ozren (Sokobanja), Prva petoletka (Trstenik), Radan (Lebane), Radnički (Pirot), Radnički (Svilajnac), Sinđelić (Niš), Sloga (Despotovac), Tabane Trgovački (Jagodina), Timok (Zaječar), Timočanin (Knjaževac), Hajduk Veljko (Negotin), Car Konstantin (Niš).

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: