Veliki uspeh skijaša u Nemačkoj

Lokalni sport - Četvrtak 09.06.2016 - 10:52

Na Svetskom prvenstvu u slalomu na rolerima za seniore u nemačkom gradu Unterensingenu, članovi Skijaškog kluba “Besna Kobila” iz Vranja, kao jedini predstavnici iz Srbije, postigli su veliki uspeh.

Juniiori na seniorskom takmičenju; Foto: Đ. Dedinac Juniiori na seniorskom takmičenju; Foto: Đ. Dedinac

Mada petoro članova ovog kluba spada u juniore, nastupili su u seniorskoj konkurenciji i ostvarili odličan plasman među 118 takmičara iz celog sveta.

Anastasija Veselinović zauzela je 19. mesto, Andrej Stojanović plasirao se na  20. poziciju, dok je Jovana Jovanović zauzela 22. mesto.
 
Mia Dedinac i Nevena Stojković nisu uspele da završe drugu vožnju.

U okviru Svetskog prvenstva vožena je i prva ovogodišnja trka Svetskog kupa.

Jedini predstavnik iz Srbije koji je uspeo da završi trku je Andrej Stojanović, koji je posle kiksa u prvoj vožnji odvezao odličnu drugu vožnju i na kraju zauzeo 40. mesto.

- Iako smo nastupili sa ubedljivo najmlađom ekipom i to po veoma lošim vremenskim uslovima, uz jake pljuskove, zabeležili smo najveći uspeh u ovom sportu u Srbiji – zadovoljan je Đorđe Dedinac, direktor SK “Besna kobila”.

Odlazak u Nemačku finansijski su pomogli Grad Vranje i roditelji mladih skijaša.

Već narednog vikenda takmičari SK “Besna Kobila” putuju u Poljsku, gde će voziti dve trke u dečijim i juniorskim kategorijama.

U klubu se na ovom takmičenju nadaju i prvim ovogodišnjim medaljama na međunarodnoj sceni.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: