Vranje ima potencijala za vrhunske atletičare

Lokalni sport - Subota 03.01.2015 - 08:20

Za nešto više od godinu dana postojanja Atletski klub Olimpija iz Vranja uspeo je da postane deo Atletskog saveza Srbije, i da nastupa na državnom prvenstvu, ostvarivši pritom zapažene razultate.

Kros u Leskovcu Kros u Leskovcu

Olimpija je nastupila sa petoro pionira i jednom juniorkom na prvenstvu centralne Srbije u krosu, koje je početkom novembra  održano u Leskovcu.
Po rečima Bratislava Čukića, trenera AK Olimpija, mladi Vranjanci su na svom prvom nastupu zabeležili zadovoljavajuće rezultate.
- Najbolji rezultat na svom debiju ostvarila je jedina juniorka  vranjskog atletskog kluba na krosu Jovana Veličković. Ona je stazu od četiri kilometra istrčala za 16:53 minuta i zauzela odlično šesto mesto. Trenutno je pauza između dve sezone i u toku su pripreme za nove izazove u ovoj godini – kaže Čukić.  
Olimpiju je tada predstavilo, šest takmičara, pet mlađih pionira i jedna juniorka. U kategoriji pionira trčali su Nikolija Denić, Jovana Stanković, Kristina Mihajlović i  Emilija Stevanović na 1.000 metara, kao i Gavrilo Milosavljević na 1.500, dok je u kategoriji juniora na stazu dužine četiri kilometra izašla Jovana Veličković.

Čukić dodaje da je to veliki uspeh, s obzirom na kratko vreme koje su atletičari trenirali, kao i to da Vranje ima decu koja imaju potencijale da popstanu vrhunski atletičari.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: