Vranjski maratonac drugi na Rtnju

Lokalni sport - Sreda 25.03.2015 - 05:43

Vranje - Vranjski maratonac Kristijan Stošić učesnik trke ‘’Vertikal race’’ na Rtnju u veoma jakoj konkurenciji osvojio je drugo mesto. Prvo mesto je osvojio Slovenac Jošt Lapajne dok je treći bio Makedonac Marjan Bonev.

Kristijan Stošić, foto: Ivan Stanković Kristijan Stošić, foto: Ivan Stanković

- Visinska razlika između starta i cilja je čak hiljadu metara. Uslovi za trku su bili jako teški, trčalo se po snegu, ali to nije smetalo velikom broju trkača da se odazovu i učestvuju na trci – kaže Ivan Stanković jedan od maratonaca.

Po njegovim rečima organizator trke je Skyrunning Serbia čiji je cilj da svojim delovanjem doprinese razvoju, afirmaciji i promociji Skyrunning-a, ultra maratona na visokim nadmorskim visinama i ostalim sportovima izdržljivosti, kao i razvoju, afirmaciji i promociji sportskog i planinskog turizma u Srbiji i šire.

- U njihovom kalendaru trka ove godine se našao i naš grad, opština Vranjska Banja gde će se 11. jula organizovati trka Vranjska Banja – Besna Kobila.  Ova trka je idealna za nekog ko prvi put ulazi u svet planinskog trčanja i daje dovoljno vremena da se naši sugrađani pripreme i učestvuju na njoj – kaže Stanković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: