Vranjski štoper opčinio Maltu

Lokalni sport - Petak 28.03.2014 - 10:19

Vranje - Vranjanac Darko Stojanović (27), bivši fudbaler vranjskog Dinama, prošle sezone u F.C. Zurrieq bio je jedan od najboljih pojedinaca i zahvaljući tome ekipa je osvojila prvo mesto i ušla u Prvu ligu.

Darko Stojanović Darko Stojanović

- Te godine sam uspešno igrao i predvodio tim kao štoper i naša odbrana je bila najuspešnija u ligi po broju primljenih golova. Uz to postigao sam i četiri gola. F.C. Zurrieq, posle 12 godina uspeo je  da se vrati u Prvu ligu Malte.

Na početku nove szone, 2013/2014. u klubu je postojla velika žalja da nastavimo saradnju. Ipak, odbio sam ih jer sam hteo da se vratim na ostrvo Gozo zbog privatnih razloga.

Na ostrvu Gozo sam igrao četiri i po sezone za ekupu  Nadura Youngsters odakle sam otišao u  u F.C. Zurrieq u kome sam proveo sezonu ipo – priča za OK Radio Darko Stojanović.

Povratak Stojanovića na Gozo usledio je i posle dobre ponude novog prvoligaša F.C. Oratory Youths.

- Nakon razgovora sa predstavnicima kluba brzo smo se dogovorili jer su uslovi bili povoljni i nisam mogao da ih odbijem, Ujedno to je bilo jedno novo fudblasko iskustvo za mene. Radi se o timu koji forsira mlade igrače i jedni su od najboljih na ostrvu u radu sa mlađim kategorijama.

U klub su me doveli ljudi da bi dobili na iskustvu i sigurnosti u odbrani, jer im je cilj bio da zadrže prvoligaški status. Kao jedan od najiskusnijih u timu, jer su ostali saigrači starosti između 17 i 23 godina, igram na poziciji odbrambenog igrača. Uspeli smo da ostvarimo svoj cilj,  osigurali smo opstanak u ligi, tri kola pre završetka prvenstva.

Trenutno smo na šestom mestu na tabeli. Pri tom, igramo u Kupu u sedmini finala protiv ekipe Victoria Hotspurs, što je veliki derbi  jer smo iz istog mesta. Fokusirani smo na taj meč, nadamo se pobedi i plasmanu u finalu Kupa – ističe Stojanović.


Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: