Vranjski TEHNIČARI sedmi u Evropi!

Lokalni sport - Nedelja 05.06.2016 - 10:57

Ekipa Tehničke škole iz Vranja, koja predstavlja Srbiju na Evropskom prvenstvu u fudbalu za učenike srednjih škola „School Football Euro 2016” u Francuskoj, u subotu je savladala ekipu Severne Irske i time osvojila sedmu poziciju na šampionatu.

Fotka sa takmiičenja u Francuskoj FOTO FB Fotka sa takmiičenja u Francuskoj FOTO FB

Vranjski tehničari su šampionat počeli odlično, sa dve pobede u takmičenju po grupama.

Nakon toga izgubili su meč protiv Bugarske i taj poraz je malo poremetio naše reprezentativce, tako da je usledio još jedan poraz u utakmici za peto mesto protiv Belgije, koju je naš tim izgubio sa 2:0.

Ipak, vranjski  fudbaleri su smogli snage da u poslednjem meču po drugi put savaladaju ekipu Severne Irske sa 1:0 i time osvoje sedmu poziciju na prvenstvu.

Ivica Ristić, profesor u Tehničkoj školi i član ekspedicije naše reprezentacije u Francuskoj, kaže za OK Radio da su izuzetno zadovoljni plasmanom u konkurenciji 23 najbolje reprezentacije u Evropi.

- Naše ambicije na startu prvenstva su bile da ostvarimo barem jednu pobedu i ne obrukamo se, a uspeli smo da ostvarimo četiri pobede, dva poraza i jedan nerešen rezultat.  

Naš uspeh je utoliko veći, što smo bili jedina prava školska ekipa na prvenstvu
– kaže Ristić.

Na prošlom šampionatu Srbija je osvojila tek 23. mesto u konkurenciji 26 ekipa, pa je jasno koliki su uspeh napravili vranjski fudbaleri osvojivši sedmo mesto među 23 reprezentacije.

Naši reprezentativci u ponedeljak ujutro kreću iz Francuske i njihov povratak u Vranje se očekuje u kasnim popodnevnim ili ranim večernjim časovima.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: