Za istoriju: Garnizon osvojio prvi vilbal Kup

Lokalni sport - Ponedeljak 30.06.2014 - 08:54

Ekipa Garnizona Vojske Srbije iz Vranja ppobednik je prvog Vidovdanskog vilbal kupa, održanog u sportskom centru "Kunjak" u Vladičinom Hanu.

Istorijska fotografija pobedničkog slavlja u Hanu Istorijska fotografija pobedničkog slavlja u Hanu

Ovaj novi, originalni sport, privukao je mnogo publike u Hanu, koji su imali prilike da uživaju u promoccije ove igre kojoj se predviđa velika budućnost.

Turnir su organizovali Srpski vilbal savez i opština Han, a posle odustajanja ekipe „Rušče“ učestvovale su ekipe Morave, Garnizona Vranje i „Južne pruge“, koju su sačinjavali momci iz Stubla i Priboja.

U tim okolnostima, prva takmičarska utakmica u istoriji vilbala odigrana je 27. juna između „Južne pruge“ i Garnizoona Vranje, i završila se nerešeno, 31:31

Na kraju, posle vellike boorbe, pobediio je Garnizon Vranje, posle izvođenja penala - 7:5.

Na vidovdan 28. juna, nakon defilea stotinu zastava zemalja članica UN, čijim nacionalnim sportskim savezima SVSS želi da prezentuje ovaj novi srpski i svetski timski sport i nakon intoniranja srpske himne počela je i prva finalna vilball utakmica.

Za istoriju - sastalli su se Garnizon Vranje i ekipa Morave iz Vladičinog Hana.

U početku je borba bila ravnopravna, smenjivali su se pogodci u baze i kapije i prva trećina u trajanju od 15 minuta je završena 18:18 , da bi u drugoj trećini Morava počela da posustaje a Garnizon da polako povećava prednost igrajući taktički odlično, kao da godinama igraju vilbal.

Na kraju, utakmica se završila rezultatom 44:34, koji svedoči o velikoj borbi na terenu i zavidnoj efikasnosti vilbalera.

Igračima su podeljene medalje koje je uručio generalni sekretar SVSS-a i koautor vilbala Vladan Vučković a prvi vilbalski pehar je podoficiru- treneru Garnizona Mladenu Pupavcu predao predsednik SVSS-a i koautor vilbala Predrag Jović.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: