Pirova pobeda Partizana, ipak u Ligi Evrope

Nacionalni sport - Četvrtak 27.08.2015 - 09:33

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona, pa će igrati u drugom po jačini evropskom takmičenju – Ligi Evrope.

Liga Evrope za utehu. Foto: Starsport Liga Evrope za utehu. Foto: Starsport

Partizan je u revanš meču plej-ofa kvalifikacija za LŠ pobedio BATE Borisov sa 2:1, koji je zbog gola u gostima prošao dalje – 2:2.

Šampion Srbije imao je svojih prilika u oba meča, ali su ga promašaji Živkovića u prvoj i loše reakcije odbrane u drugoj utakmici koštale plasmana.

Drugu utakmicu pred više od 30.000 na stadionu u Humskoj Partizan je počeo konfuzno – mladi Saša Lukić koji je dobio šansu je prošao bez kartona za oštar start, a već u 15. minutu BATE je ostao bez prvog napadača. Rodionov se povredio u sudaru sa Živkom Živkovićem i morao je da mesto ustupi Nikolaju Signeviču.

Nešto kasnije visoki centarfor nije uspeo da bolje skrene centaršut Mladenovića, ali su gosti poveli i bez prve opcije u napadu.

Jedno dubinsko dodavanje prošlo je kroz čitavu odbranu Partizana i Mikaila Gordejčuk je izašao 1 na 1 sa Živkovićem. Iskosa sa leve strane gađao je suprotini ugao, ali je čuvar mreže ’crno-belih’ odbranio. Ipak, odbio je loptu do Staševiča koji je sa nekih 11 metara pronašao put do mreže pored Dornelasa i Petrovića – 0:1.

Taj gol je prelomio dvomeč, ali je ekipa Zorana Milinkovića mogla da se vrati već u sledećem napadu. Abubakar Umaru, koji je bio najbolji igrač Partizana, peti put je probio po levoj strani, došao do peterca, ali je njegovo ubacivanje skrenuo golman Černik i sprečio Vulićevića da pogodi mrežu na drugoj stativi.

Novi peh zadesio je domaćina u 35. minutu – Valeri Božinov se povredio i baš kao protiv Steaue u Bukureštu, morao da napusti tim igru već u prvom poluvremenu.

Drugi deo igre počeo je velikom šansom za goste kada je Signevič iz mrtvog ugla pogodio stativu. Domaći igrači nisu uspevali da nametnu ritam i stvore opasne prilike, iako je u 63. minutu ušao i kapiten Saša Ilić.

Nešto ranije Aleksandar Hleb mogao je da reši utakmicu – nanizao je nekoliko protivničkih igrača ispred kaznenog prostora, zalomio na levu nogu, pre nego što je Živko Živković odbranio. Usledio je dobar i napadački period Partizana u kojem su dobre pokušaje imali Abubakar i Brašanac, a on je rezultirao izjednačenjem u 74. minutu.

Po ko zna koji put u drugom delu igre lopta je stigla do Petrovića. Levi bek se namestio i oštro centrirao, ona je na putu do peterca pogodila Maksima Žavnerčika i završila u mreži – Černik se bacio da je zaustavi, ali nije uspeo – 1:1.

Pokušavao je šampion Srbije najčešće ubacivanjima sa strana da povede, ali su svi napadi bili jalovi do samog finiša meča. Tada je viđen najlepši detalj na meču i verovatno najlepši pogodak u karijeri Ivana Šaponjića. Centrirao je Vulićević, nakon karambola Umaru je napravio faul nad golmanom koji nije dosuđen, a lopta je stigla do Šaponjića koji je uhvatio makazice i zatresao mrežu za 2:1.

Ipak, vremena za potpuni preokret nije bilo i Partizan će morati da se zadovolji nastupom u Ligi Evrope.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: