Trofej BG: Srbija deklasirala Kinu

Nacionalni sport - Nedelja 16.08.2015 - 07:47

Košarkaši Srbije deklasirali su nemoćnu Kinu 95:55 (19:15, 28:4, 28:11, 20:25) i plasirali se u finale Adžibadem trofeja Beograda u Kombank areni.

Četvrta pobeda Srbije na pripremama. Foto: StarSport Četvrta pobeda Srbije na pripremama. Foto: StarSport

Ovo je Srbiji četvrta pobeda u petom pripremnom meču, nakon trijumfa nad Mađarskom, Rusijom i Francuskom, koja je slavila u drugom duelu.

Bez obzira na evidentnu razliku u kvalitetu, Aleksandra Đorđevića može da raduje disciplinovana i jaka odbrana, odličan šut sa distance, te napredak pojedinih igrača koji se nisu do sada isticali.

Srbija će u finalu Trofeja Beograda igrati protiv selekcije Rusije, takođe u Areni (20:30), u kojoj je protiv Kineza bilo oko 6.000 navijača, desetak hiljada manje nego protiv Francuske pre nekoliko dana.

Orlove" je predvodio Miroslav Raduljica sa 14 poena, a jedini dvocifren učinak imao je jo š Nemanja Nedović sa 10. Vladimir Štimac je ubacio 9, osam je dodao Nemanja Dangubić koji je imao nekoliko atraktivnih zakucavanja.

Meč su sa po sedam poena završili Miloš Teodosić, Marko Simonović, Nikola Kalinić i Marko Kešelj. Kineze je prdvodio Že Lin sa 10 poena, dok je Ki dodao 9 uz 6 skokova i 3 ukradene lopte.

Na ovom meču Aleksandar Đorđević je odmarao Bogdana Bogdanovića i Stefana Pota, a nije igrao ni roviti Dragan Milosavljević

Meč sa Rusijom je poslednja prilika da domaća publika vidi na delu reprezentaciju Srbije pre Evrobasketa. "Orlove" očekuju turnir u Izraelu i dve utakmice sa Slovenijom, u Ljubljani i Banjaluci.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: