Upad u svlačionicu u poluvremenu

Nacionalni sport - Sreda 22.07.2015 - 09:19

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu predate je podnesak sa informacijama o utakmici između OFK Beograda i Crvene zvezde, prenose “Večernje novosti”.

Još postoji sumnja u neregularnost meča. Foto: FK Crvena zvezda, zvanična prezentacija. Još postoji sumnja u neregularnost meča. Foto: FK Crvena zvezda, zvanična prezentacija.

Ta utakmica, odigrana u subotu na stadionu Obilića na Vračaru, završena je trijumfom ‘crveno-belih’ sa 6:2, i to pošto su ‘Romantičari’ na poluvremenu vodili sa 2:0.

Odmah posle tog duela pokrenuta su pitanja o njegovoj regularnosti, a za sada nije poznato ko je podneo informacije tužilaštvu.

Prema informacijama koje su dobile “Večernje novosti”, nadležni zamenik tužioca će proučiti papire koji su stigli, posle čega će odlučiti da li će pokrenuti predistražni postupak. Tačnije, da li će od policije tražiti prikupljanje svih informacija koje su od značaja. Ukoliko to učini, po dobijanju traženih podataka doneće odluku ima li osnova za pokretanje istrage, protiv kojih osoba i za koje krivično delo.

Kako je pojašnjeno, podnošenjem podneska ne inicira se pokretanje krivičnog postupka, već samo provera određenih činjenica. Njega mogu podneti i fizička i pravna lica.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije, član 208b, odnosi se na krivično delo dogovaranje ishoda takmičenja, koje je, u principu, u nadležnosti osnovih tužilaštava i sudova. U zavisnosti od pribavljene imovinske koristi, raspon kazne je od šest meseci do deset godina zatvora i novčana kazna.

Sumnje u nameštanje utakmica traju već godina, ali nije bilo dokaza da je bilo takvih slučajeva. Čak i da se preduzme neka konkretna akcija, pitanje je šta može da se sazna kada je u pitanju duela između OFK Beograda i Crvene zvezde.

Prema jednom od izvora “Večernjih novosti”, Zvezdan Terzić je tokom odmora u poluvremenu ulazio u svlačionicu domaćina. Po drugoj verziji, generalni direktor ‘crveno-belih’ ipak to nije učinio, ali u obe priče jedno ipak nije sporno – ‘predavanje’ fudbalerima OFK Beograda između dva poluvremena držao je jedan od najbližih Terzićevih saradnika.

Prema nezvaničnim informacijama istog lista, od lica koja su bila u samoj svlačionici, domaći tim je na poluvremenu bio na ‘ribanju’ zbog vođstva sa 2:0. Uz pitanje “Šta ste se rastrčali?!”, navodno im je i prećeno, a rezultati su bili vidljivi od prvog trenutka nastavka, kada je na terenu postojao samo jedan tim – Zvezda.

Bogdan Planić, koji je na početku prethodne sezone bio u Zvezdi, žestoko se pobunio. Prema informacijama koje imaju “Večernje novosti”, štoper je pitao Terzićevog saradnika: “Na šta ovo liči?”. Kasnije je skrivio jedanaesterac i dobio crveni karton, navodno je stadion na Vračaru napustio odmah, ne čekajući ni ekipu, ni kraj duela. Bio je toliko ljut i besan, da je, kako saznaju “Novosti”, čak pomišljao i da završi karijeru.

B92, OK Radio,Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: