ABA: Pao i Partizan, Zvezda 10-0

Nacionalni sport - Nedelja 30.11.2014 - 22:00

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak u ABA ligi posle 10 kola i prvog "večitog derbija" u sezoni.

Starsport Starsport

Ekipa Dejana Radonjića pobedila je tim Duška Vujoševića sa 76:67 i sada na čelu tabele ima savršenih 10-0.

Zvezda je do pobede nad Partizanom došla rutinski, iako su crno-beli zapretili u poslednjoj četvrtini.

Partizan je bolje počeo, poveo je na startu sa 5:0, ali to je praktično bilo sve od srpskog šampiona. Zvezda je iz četvrtine u četvrtinu lomila rivala, u nekoliko navrata imala je 22 poena prednosti, a crno-beli su u poslednjoj deonici uspeli da ublaže peti poraz ove sezone u ABA ligi.

Branko Lazić odigrao je napadački najbolji meč sezone, a na kraju je bio najefikasniji sa 15 poena (6-6). Po 13 poena ubacili su Marjanović (8sk), Blažič i Dženkins koji je još jednom pokazao da se vraća u formu. Na drugoj strani, Mačvan je imao 20 poena (8-13), Tepić je dodao 13 uz 4 skoka, a Milutinov je dodao 10 poena i 9 skokova.

Partizan će brinuti povreda Eda Murića koji je zakačio Blažiča i povredio lakat, ali na drugoj strani je lakšu povredu u finišu zaradio i Markus Vilijams.

Zvezda u narednom kolu gostuje Metalcu u Valjevu, dok Partizan igra sa Megom Leks u Pioniru.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: