ABA: Partizan lako dobio Cedevitu

Nacionalni sport - Utorak 01.04.2014 - 05:55

Košarkaši Partizana NIS pobedili su lako Cedevitu 77:68 u poslednjem kolu regularnog dela sezone u ABA ligi i najavili duel sa Zagrepčanima u polufinalu F4.

Starsport Starsport

Crno-beli su meč prelomili serijom 10:0 u drugoj četvrtini kada je blistao Aleksandar Pavlović, te zabeležili 18. pobedu u sezoni.

Partizan je predvodio Dasiv Bertans sa 14 poena, 12 je ubacio Milenko Tepić uz 8 skokova i 3 ukradene lopte, dok su po 10 poena imali Pavlović, Bogdan Bogdanović (sve u prvom poluvremenu) i Đorđe Gagić.

Prvih nekoliko minuta igralo se u serijama s obe strane, da bi Partizan poveo 11:6. Gosti su pokušali tajm-autom da zaustave taj nalet, ali su se razigrali Bogdanović i Pavlović pa je Partizan serijom 10:0 stekao 13 poena prednosti.

To je prelomilo meč, crno-beli su u nastavku imali maksimalnih +18, te lagano slavili u poslednjem kolu regularnog dela sezone.

Najbolji u Cedeviti bio je Jusuf Nurkić sa 15 poena (5/5 iz igre) i 8 sokova, dok su Nolan Smit i Babić (6as). ubacili po 13.

Na Fajnal-foru ABA lige od 24. do 27. aprila (verovatno u Kombank Areni u Beogradu) igraće Crvena zvezda Telekom – Cibona i Partizan NIS – Cedevita.

U Evrokupu će igrati Budućnost Voli i Igokea, dok je iz lige ispao Široki Primorka. Srbija će i sledeće sezone imati četiri predstavnika.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: