ABA: Zvezda u stilu završila sezonu

Nacionalni sport - Nedelja 22.03.2015 - 15:12

Košarkaši Crvene zvezde okončali su regularni deo sezone u ABA ligi ubedljivom pobedom protiv MZT Skoplja u Pioniru – 89:56.

StarSport StarSport

Ekipa Dejana Radonjića je na taj način izjednačila najbolji skor u istoriji ovog takmičenja, pošto posle 26 kola ima samo dva poraza.

U duelu sa makedonskom ekipom Radonjić je odmorio Markusa Vilijamsa, nije ponovo igrao ni Branko Lazić, ali crveno-beli su i pored toga pregazili goste iz Skoplja.

Od samog starta Zvezda je zaigrala dovoljno ozbiljno u odbrani, već u finišu prve deonice prednost je bila dvocifrena, a sredinom poslednje četvrtine bilo je i maksimalnih +40 (79:39).

Zvezda je tako drugu sezonu u nizu okončala bez poraza na domaćem parketu u ABA ligi i ostavrila je 32. uzastopnu pobedu na svom parketu. Poslednji put crveno-beli su izgubili kod kuće u regionalnom takmičenju u oktobru 2012. godine.

Majk Cirbes bio je najbolji sa 19 poena i 9 skokova, po 13 su ubacili Dangubić i Mitrović, a 11 je dodao Dženkins. U strelce su se upisali svi igrači koji su ulazili na parket, a prve poene u seniorskom timu crveno-belih postigao je i mladi Đorđe Kaplanović. Na drugoj strani, Sinovec je ubacio 17, a Ćapin 10 poena.

Crveno-bele sada očekuje nešto lakši period sezone, sve do 14. aprila kada počinje polufinalna serija u regionalnom takmičenju.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: