Ako Novak želi da bude najveći, mora do Garosa

Nacionalni sport - Subota 21.05.2016 - 11:07

Džim Kurijer smatra da je Novak Đoković na putu da postane najbolji igrač svih vremena, ali ističe da mora da osvoji Rolan Garos da bi uspeo u tome.

Džim Kurijer i Novak Đoković; Foto: Getty Images Džim Kurijer i Novak Đoković; Foto: Getty Images

"Definitivno mu je potreban, u to nema sumnje.

U suprotnom, ne bi bio smatran najboljim igračem svih vremena, što svakako ima šansu da postane", kaže Kurijer, bivši prvi reket sveta i četvorostruki Gren slem šampion

Najbolji igrač i sportista planete pohod na jedini od četiri najveća turnira koji mu nedostaje započinje protiv Jen-Hsun Lua, a detaljnu analizu žreba pročitajte u tekstu našeg Saše Ozma.

"Prošle godine je ovde poražen od Stana Vavrinke u finalu, a mislim, ako se ne varam, da je već na drugom treningu na Vimbldonu izabrao Švajcarca za sparing partnera – upavo zbog spomenutog poraza.

Rekao sam mu tada – 'Novače, to je bila šljaka, ovo je trava. Ovo je drugi turnir i moraš da vežbaš sa čovekom koji ti je naneo tako težak poraz'.

On je uradio tačno to, a kada su završili trening šalili su se na temu pariskog finala i to je bilo to.

Pariz je bio gotov, ali je morao da nađe način da to prebrodi. Kako bi to učinio, morao je da se suoči sa svojim 'demonom'.

Da priča o tome, da se bori jer ne može da pobegne", dodao je Amerikanac.

Srbin je jedan od najuspešnijih igrača ikada kada je šljaka u pitanju, sa 79,7 odsto pobeda – što je peti najbolji učinak za igrače iz Open ere koji su odigrali barem 200 mečeva.

"Mislim da je previše puta isticao u javnosti koliko mu znači osvajanje turnira u Bulonjskoj šumi.

S druge strane, jedna od najvećih snaga Rafaela Nadala jeste to što njegovo razmišljanje ide od poena do poena, ne zamarajući se previše mislima o kompletnom turniru.

Za razliku od njega i Rodžera, Novak je po mišljenju nešto emotivniji momak, pa verujem da se na neki način 'hrani' takvim pričama i iz njih izvlači energiju.

Iskren je i veruje sebi, ali nije to baš uvek dobro", otkrio je Boris Beker.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: