Alimpijević pred Cibonu: Jedno od težih gostovanja

Nacionalni sport - Nedelja 10.12.2017 - 12:19

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak od 18 časova igraju meč 11. kola ABA lige protiv zagrebačke Cibone.

Svi igrači Zvezde spremni za duel sa Cibonom FOTO: KK Crvena Zvezda Svi igrači Zvezde spremni za duel sa Cibonom FOTO: KK Crvena Zvezda

Utakmica kojom zatvaraju mini-ciklus i poslednje kolo prvog dela ABA lige dolazi nakon pobeda nad Realom, Igokeom i EFES-om, a pred gostovanja u Valensiji, Baru, Istanbulu i Sremskoj Mitrovici.

– Sa dolaskom novog trenera, puno toga se promenilo u redovima našeg sledećeg protivnika. Prvo što je promenjeno je jedan stranac, otišao je Jang, zatim su doveli Ratkovicu, jednog iskusnog plejmejkera, na poziciji koja im je bila deficitarna.


Pokazali su brzo reakciju i napredak u igri. Ovo je jedno od težih abaligaških gostovanja, i mi želimo da završimo naš mini-ciklus u kome smo imali utakmice u Madridu, protiv Igokee, EFES-a i sada ovu sa Cibonom, pobedom.

Svi igrači su zdravi i spremni za ovaj meč, rekao je trener Zvezde Dušan Alimpijević.

Ognjen Dobrić je protiv EFES-a pružio dobru partiju, ali ističe da će susret protiv Cibone biti podjednako težak:

– Svakako je teška utakmica pred nama, ne samo zbog činjenice da smo igrali protiv EFES-a u Evroligi pre samo dva dana.

Cibona je imala vremena da se pripremi za ovaj meč i važno je da odgovorimo čvrstom i agresivnom igrom. Naše ambicije u Evroligi su jasne, želimo da dobijemo svakoga, ali naš prioritet je, i to namerno ponavljamo ABA liga.

Cibona je promenila trenera, vidi se reakcija, stigao im je Ratkovica, a ekipu predvodi vrlo iskusan tandem Tomas i Žorić.

Želimo pobedu kako bi nastavili da gradimo i samopouzdanje, ali i da spremni doekamo seriju gostovanja do Nove godine u oba takmičenja, rekao je Dobrić.

Ovom utakmicom Zvezda otvara seriju gostovanja, pošto slede dueli sa Valensijom, Mornarom u Baru, Fenerbahčeom u Istanbulu i Mega Bemaksom u Sremskoj Mitrovici.

Hot sport, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: