Ana brzo do drugog kola Sinsija

Nacionalni sport - Utorak 12.08.2014 - 06:57

Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Sinsinatiju pobedom nad Soranom Krsteom iz Rumunije - 6:1, 7:5.

Foto : Ana Ivanović,  B92 Foto : Ana Ivanović, B92

Srpska teniserka u drugoj rundi sastaje se sa pobednicom američkog duela između Kristine Mekhejl i Nikol Gibs, koji se igra u utorak popodne.

Ana je na startu turnira ostala na terenu samo 69 minuta, 28 u prvom, a 41 u drugom setu. Ovo joj je treća pobeda nad Rumunkom u ćetiri meča, a prva još od 2010. godine.

Od samog početka Ana je dominirala, oduzela rivalki sva tri servis-gema u prvom setu, prvi bez izgubljenog poena, a u četvrtom gemu pokazala je mentalnu snagu, jer je na svaku propuštenu brejk-loptu uspela da ponovo stekne prednost i iz petog pokušaja prelomi gem.

Drugi set počeo je sigurnijom igrom rumunske teniserke, koja je lako čuvala svoje gemove, a u četvrtom gemu napravila brejk bez izgubljenog poena. Posle 1:4 Ana se odjednom probudila i osvojila tri vezana gema bez izgubljenog poena, izjednačivši na 4:4.

Krstea je osvojila sledeći gem (ispostaviće se jedini od poslednjih 7), a zatim je na 0-30 bila na samo dva poena od seta. Ana je tada ponovo ušla u ubitačan ritam i do kraja meča izgubla samo 2 od 14 poena.

Jedanaestu teniserku sveta očekuje uspon na listi, jer je prošle godine izgubila na startu turnira u Sinsinatiju od Aliz Korne.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: