Ana Dabović u WNBA ligi

Nacionalni sport - Sreda 18.02.2015 - 12:59

Ana Dabović postala je deseta Srpkinja u istoriji ženske NBA lige (WNBA), pošto je potpisala ugovor sa Los Anđeles Sparksima.

StarSport StarSport

Prva devojke iz Srbije koje su igrale u Sjedinjenim Američkim Državama bile su Jasmina Perazić i Milica Vukadinović 1997. godine, dok Jelena Mitrović trenutno brani boje Vašington Mistika.

Dabovićeva stiže u Los Anđeles iz turskog Ormanspora, gde je na 16 mečeva prosečno beležila 18,6 poena, 3,8 skokova i 3,7 asistencije.

Bila je prvi trojkaš tima sa 16 pogodaka za tri, dok je sa linije za slobodna bacanja imala procenat uspešnosti od 88 odsto.

Novi trener Sparksa, kojima je Dabovićeva treće pojačanje u samo nekoliko dana, rekao je za reprezentativku Srbije da je jedan od najboljih strelaca turske lige.

Devojka ponikla u Herceg Novom, posle sedam timova u Evropi, uključujući Aris, Dinamo iz Novosibirska i Ankare, ponovo će igrati sa svojom koleginicom iz Dinama iz Moskve Kristi Toliver, s kojom je igrača Evroligu.

Mlađa od sestara Dabović ima osvojene tri medalje sa reprezentacijom, srebro 2009. na Mediteranskim igrama, bronzu sa U20 ekipom na Evropskom prvenstvu 2008, kao i srebro sa U18 timom takođe sa EP u Španiji 2006.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: