Ana u finalu Brizbejna!

Nacionalni sport - Petak 09.01.2015 - 07:37

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale turnira u Brizbejnu, pobedom nad Amerikankom Varvarom Lepčenko.

Beta/AP Photo/Tertius Pickard Beta/AP Photo/Tertius Pickard

Ivanovićeva je do trijumfa došla sa 7:6 (7:2), 6:4, posle jednog sata i 54 minuta igre.

U borbi za titulu, Ana će se sastati sa boljom iz duela Ruskinje Marije Šarapove i Jeline Svitoline iz Ukrajine.

Ana je ponovo nervoznija ušla u meč, što je Amerikanka iskoristila i oduzela joj servis, a tu prednost je držala sve dok Lepčenko nije servirala za set, pri rezultatu 5:4. Tada je Ivanovićeva zaigrala bolje, stigla do do dve brejk lopte i iskoristila je drugu za 5:5. Usledili su brejkovi na obe strane, pre taj-brejka, u kojem je srpska teniserka bila ubedljiva sa 7:2.

U drugom setu, Ivanovićeva je odigrala sjajno posle 1:1, napravila je dva brejka za niz 4:0 i prilike da već u osmom gemu servira za meč. Međutim, posle niza preokreta i jedne Anine meč lopte, Lepčenko se vratila u meč, prišla na 5:4, ali je srpska teniserka u sledećem gemu otklonila sve nedoumice. Spasla je jednu brejk loptu u desetom gemu, a potom iskoristila šestu meč loptu za trijumf posle skoro dva sata igre.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: