Ana u najboljem ruki timu u WNBA!

Nacionalni sport - Petak 25.09.2015 - 09:24

Srpska košarkašica Ana Dabović uvrštena je u najbolji tim rukija u WNBA ligi zahvaljujući sjajnim partijama u dresu Los Anđeles Sparksa.

Najzaslužnija za plasman Sparksa u plej of. Starsportphoto Najzaslužnija za plasman Sparksa u plej of. Starsportphoto
Dabovićeva se Sparksima pridružila posle osvajanja titule na Evropskom prvenstvu u Rumuniji i Mađarskoj sa reprezentacijom Srbije i od tada je prosečno beležila 8,8 poena, 1,9 asistencija i 1,6 skokova po utakmici.
 
Ana ima drugi najbolji učinak od svih devojaka koje su debitovale u najjačoj ligi na svetu ove sezone, a trenutno je treća među rukijima po pitanju procenta šuta za tri poena – 33,3 odsto i četvrta po procentu ubačenih slobodnih bacanja – 80,8.
 
Dabovićeva je jedna od najzaslužnijih za plasman Sparksa plej-of, a na osam od devet ključnih utakmica ove sezone imala je dvocifreni učinak.
 
Uz Dabovićevu, u najboljem timu rukija našle su se Džuel Lojd, koja je proglašena za najbolju početnicu sezone, i Tamu Tokašiki (Sijetl Storm), Kija Stouks i Britani Bojd (Njujork Liberti) i Natali Ačonva (Indijana Fiver).
 
Sparksi su takmičenje u ovoj sezoni WNBA lige završili u polufinalu ‘Zapada’, porazom od Minesota Linksa sa 2-1 u seriji.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: