Ana u velikom stilu do trećeg kola

Nacionalni sport - Utorak 17.02.2015 - 15:27

Srpska teniserka Ana Ivanović deklasirala je Nemicu Sabine Lisicki sa 6:0, 6:3 u drugom kolu WTA turnira u Dubaiju.

Beta/AP Beta/AP

Anina rivalka u drugoj rundi biće Karolina Pliškova, trenutno 18. teniserka planete, koja je savladala Zahlavova-Stricovu u dva seta.

Ivanovićeva će tako imati priliku da se revanširao Pliškovoj za poraz u ranoj fazi US opena prošle godine, kada je 22-godišnja Čehinja slavila u dva seta.

Ana je četvrti put u pet mečeva savladala Lisicki, a ni u jednoj od pobeda nije izgubila ni set. Tako je bilo i sada – Nemica je bila potpuno van ritma, odservirala je čak 13 duplih grešaka i olakšala je posao sprskoj teniserki.

Ivanovićeva je bila superiorna tokom celog meča, a jedinu šansu da se vrati u duel Lisicki je imala u finišu – spasla je meč loptu pri rezultatu 5:1, a onda je u narednom gemu napravila brejk i smanjila na 5:3.

Međutim, Ana nije paničila i već i sledećem gemu osigurala je prolaz dalje.

- Nije bilo lako igrati prvi meč posle dosta vremena, ali dobro sam počela, bila sam mirna i to je odredilo dalji tok meča - rekla je Ivanovićeva posle pobede.

Jelena Janković, druga srpska predstavnica u Dubaiju, izgubila je od Garbinje Muguruse u drugom kolu.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: