Andrić sprečio kiks Partizana

Nacionalni sport - Ponedeljak 09.03.2015 - 23:20

Košarkaši Partizana ostvarili su 11. uzastopnu pobedi u ABA ligi, savladali su Mega Leks 75:73 u Sremskoj Mitrovici.

foto: Mega Leks/Jovan Azdejković foto: Mega Leks/Jovan Azdejković

Crno-beli su vodili tokom celog meča, u nekoliko navrata imali dvocifrenu prednost, ali domaćin predvođen Markom Kešeljem uvodi meč u penal završnicu.

Ipak, "penalima" Mihajla Andrića i dobrom odbranom skoka, Partizan stiže do 17. pobede i čuva treće mesto u ABA ligi. Crno-bele je predvodio Milan Mačvan sa 23 poena i 9 skokova, dok je Kešelj imao isti učinak u Megi.

Mega je bolje počela meč, koševima Miljenovića povela 7:2, nakon čega su se razigrali crno-beli i predvođeni kapitenom Milosavljevićem napravili seriju 13:2 za prvu osetnu prednost (15:9). U nastavku poluvremena oba tima su igrala u serijama, Mega je dva puta stizala do egala, ali je predvođen Mačvanom Partizan otišao sa sedam poena prednosti na poluvreme (41:34).

U istom ritmu nastavljeno je u drugom poluvremenu, iskusni igrači su održavali prednost Partizana, a Mega igrom u serijama ostajala u meču. Pavlović početkom poslednje četvrtine veže pet poena za +10 (60:50), ali sjajni Miljenović opet pokreće domaćina i serijom 11:4 uvodi meč u neizvesnu završnicu.

Partizan opet stiče šest poena prednosti, ali Kešelj trojkom, te Jokić polaganjem posle ofanzivnog skoka Muslija smanjuju na 73:72, pet sekundi pre kraja. Mihajlo Andrić pogađa oba penala i posle dobre odbrane skoka donosi pobedu Partizanu 75:73.

Mačvana je u Partizanu najbolje pratio Aleksandar Pavlović sa 18 poena i 6 skokova, dok je 11 dodao kapiten Dragan Milosavljević. Najveću podršku Kešelju pružili su bivši igrači crno-belih, Nenad Miljenović sa 14 poena i 7 asistencija, te Dejan Musli sa dabl-dablom od 14 poena uz 10 skokova.

Partizan, koji je u Mitrovici igrao bez prvog centra Nikole Milutinova, posle 24 utakmice ima učinak 17-7, a u sledećem kolu dočekuje Zadar. Mega je na 10-14, a predstojećeg vikenda gostuje Metalcu u Valjevu.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: