Atanasijević: Detalji će odlučiti

Nacionalni sport - Sreda 15.07.2015 - 09:25

Korektor srpske reprezentacije Aleksandar Atanasijević rekao je da će detalji odlučiti u duelu sa Italijom, iako je rival našeg tima znatno oslabljen.

Nesme da zavara to što je Italija oslabljena, kažu u srpskom timu.Foto: fivb.org Nesme da zavara to što je Italija oslabljena, kažu u srpskom timu.Foto: fivb.org

Srpski odbojkaši u sredu igraju sa Italijanima prvi meč na završnom turniru Svetske lige u Rio de Žaneiru od 21.05, a ‘Azuri’ će zbog problema unutar tima igrati bez četvorice standardnih igrača.

- Sigurno je da Italijani imaju probleme, ali je selektor lepo rekao, ne smemo da razmišljamo u kom stanju su oni. To je reprezentacija koja ima ne 12, već 20 igrača, i novi igrači koji su došli igraju u vrhunskim klubovimima - rekao je Atanasijević.

Srbija i Italija su ove sezone igrali u grupi, a izabranici Nikole Grbića su zabeležili tri pobede i jedan poraz.

- Detalji će odlučiti, biće teško. Drago mi je što smo se upoznali sa dvoranom, nadam se da će biti puna, jer Brazil igra pre nas. Dugo nismo uzeli medalju u Svetskoj ligi, mislim da sada možemo da se borimo za visok plasman i duel sa Italijom može da bude odlučujući jer pobedom bismo već bili u polufinalu, što je bio cilj na početku takmičenja - naglasio je Atanasijević.

Kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković složio se da naš tim ne sme da zavara to što će Italija biti oslabljena.

- Kada se pogleda, dobro je što je Italija oslabljena, ali to može protivnika da zavara, a oni da odigraju rasterećeno i da daju sve od sebe. U ovakvim situacijama treba da se oslonimo na svoju igru i ako se ispunimo svoj plan i odigramo na vrhunskom nivou možemo do pobede u utakmici koja je u ovom trenutku najbitnija - istakao je Stanković.

Pored Italije, naš tim je u grupi u Riju i sa selekcijom Poljske, sa kojom se sastaje u petak od 21.05.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: