ATP: Novakov het-trik

Nacionalni sport - Petak 14.11.2014 - 21:45

Novak Đoković obezbedio je prvo mesto na kraju 2014. godine pobedom protiv Tomaša Berdiha na završnom Mastersu u Londonu.

Beta/AP Beta/AP

Srpskom teniseru bile su neophodne tri pobede kako bi obezbedio prvu poziciju, što je on i ostvario u grupnoj fazi turnira.

Đokoviću je to treći put u karijeri da godinu završava na prvoj poziciji (prethodno bio najbolji 2011. i 2012.), pa se sada izjednačio sa Rafaelom Nadalom koji je najbolji bio 2008, 2010. i 2013. godine.

Od 2003. godine na prvom mestu na kraju godine bili su samo Đoković, Federer i Nadal što potvrđuje dominaciju velike trojke svetskog tenisa u poslednjih 11 godina.

Rekord što se tiče prvog mesta na kraju godine drži Pit Sampras koji je šest puta završavao sezonu kao najbolji. Federer i Džimi Konors po pet puta su bili najbolji, a Ivan Lendl i Džon MeKinro po četiri puta.

- U privatnom životu sam imao izuzetnu godinu, oženio sam se, postao otac i to je najlepša stvar koja mi se dogodila u životu. Presrećan sam što sam krunisan za sve što sam uradio u 2014. godini. Možda ćemo malo proslaviti ovog popodneva, ali vraćamo se pripremi za polufinale - rekao je Đoković.

Đoković je u trećem meču grupe savladao Berdiha sa 6:2, 6:2.

Lista igrača sa najviše prvih mesta na kraju godine:

Pit Sampras 6
Rodžer Federer 5
Džimi Konors 5
Ivan Lendl 4
Džon Mekinro 4
Novak Đoković 3
Rafael Nadal 3
Bjern Borg 2
Stefan Edberg 2

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: