Bez iznenađenja, vraćaju se Erceg i Mačvan

Nacionalni sport - Utorak 26.05.2015 - 12:18

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je širi spisak igrača koje računa za pripreme za Evropsko prvenstvo.

Starsportphoto Starsportphoto

Đorđević se odlučio za 24 kandidata, ali će pred početak priprema 15. jula skratiti spisak za još šest imena.

Od svih igrača koji su prošle godine osvojili srebro na Svetskom prvenstvu u Španiji, na spisku nema Raška Katića i Nenada Krstića, koji se povukao iz reprezentacije. Krstića će na mestu kapitena zameniti Miloš Teodosić, a uočljivo je da se u reprezentaciju vraćaju Zoran Erceg i Milan Mačvan, dok nema Vladimira Lučića.

Najviše igrača na spisku igra za Crvenu zvezdu – petorica, iz Partizana su poziv dobila trojica, koliko iz Mega Leksa. Od ostalih srpskih klubova, Đorđević je jedino odlučio da ukaže priliku Đorđu Majstoroviću iz Metalca, što može da se okarakteriše kao iznenađenje.

Na spisku su:
bekovi: Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Jović (Crvena zvezda), Stefan Marković (Unikaha), Vasilije Micić (Bajern), Nemanja Nedović (Valensija), Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Partizan).
krila: Rade Zagorac (Mega Leks), Nikola Kalinić (Crvena zvezda), Marko Simonović (Ortez), Marko Kešelj (Mega Leks), Nemanja Dangubić (Crvena zvezda), Nemanja Bjelica (Fenerbahče).
krilni centri: Luka Mitrović (Crvena zvezda), Zoran Erceg (Galatasaraj), Stefan Birčević (Estudijantes), Milan Mačvan (Partizan).
centri: Đorđe Majstorović (Metalac), Nikola Jokić (Mega Leks), Miroslav Raduljica (bez kluba), Boban Marjanović (Crvena zvezda), Ognjen Kuzmić (Golden Stejt), Vladimir Štimac (Bajern), Nikola Milutinov (Partizan).

Reprezentacija će se okupiti 15. jula u hotelu “Zira”, a bazični deo priprema odradiće u Kranjskoj Gori. Tokom priprema, naš tim će učestvovati na turnirima u Francuskoj, Beorgadu i Izraelu, a odigraće i prijateljske utakmice sa Mađarskom, Francuskom i Slovenijom.

Naša reprezentacija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi B, u Berlinu, sa Islandom, Turskom, Španijom, Italijom i Nemačkom. Šampionat ‘Starog kontinenta’ igraće se od 5. do 20. septembra, a druga faza biće odigrana u Lilu.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: