Bogdanović: Sada me više poštuju

Nacionalni sport - Utorak 25.11.2014 - 12:52

Bogdan Bogdanović je košarkaš koji je u poslednjih godinu dana najviše napredovao, a za kratko vreme je iskusio veliki uspeh.

Foto: Beta / AP Foto: Beta / AP

Bek Fenerbahčea je za svega nekoliko meseci postao najbolji košarkaš u Srbiji, izabran je na NBA draftu, proglašen najboljim mladim igračem Evrope, a onda je osvojio svetsko srebro.

- Sve je to posebno i sve se dogodilo veoma brzo. Kao brzi voz. Često je potrebno vreme za sve to, ali ja sam imao sreće da to iskusim iznenada - rekao je Bogdanović u intervjuu za FIBAEurope.com.

Srbija je krajem leta posle punih pet godina konačno osvojila medalju na nekom velikom takmičenju, srebro na Mundobasketu.

- Prošlo je neko vreme od SP, polako se vraćam u realnost. Postepeno osećamo uticaj tog uspeha, shvatamo kakav smo rezultat ostvarili - rekao je Bogdanović.

Iako je nekoliko meseci ranije postao dobro poznat u košarkaškim krugovima, finale Svetskog prvenstva je posebno uticalo na njegovu karijeru.

- Tek sada shvatam koliko je to značilo na ličnom nivou, kao igraču, osećam posebno poštovanje određenih igrača i timova - dodaje naš bek.

Srbija je košarkaška velesila, ali je u poslednjih desetak godina bila daleko od elite.

- Srebrna medalja iz Španije je veoma važna za srpsku košarku. To je velika motivacija za Evrobasket. Ima i pozitivnog pritiska, ali mislim da smo uspeli da uplašimo određene ekipe koje nas sad više poštuju. Slažem se sa trenerom da je osvajanje zlatne medalje naš sledeći korak - rekao je Bogdanović.

Nakon sjajne sezone u Partizanu, gde je postizao prosečno više od 30 poena u finalnoj seriji Superlige protiv najvećeg rivala Crvene zvezde, karijeru je nastavio u Fenerbahčeu kod Željka Obradovića.

- Snalazim se, trener mi mnogo pomaže, dosta igrača priča srpski, pa mi je lakše da se prilagodim. Naravno, potrebno je vreme za to, ali sam zbog toga potpisao četvorogodišnji ugovor - ističe sjajni trojkaš.

Bogdanović u svojoj prvoj sezoni van Srbije prosečno beleži 8,5 poena uz 3,2 asistencije u Evroligi, a 11 poena i 3 asistencije u turskom šampionatu.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: