Bolan poraz, Novak bez istorije u Parizu

Nacionalni sport - Ponedeljak 08.06.2015 - 08:21

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da osvoji titulu na Rolan Garosu, pošto je u finalu poražen od Švajcarca Stana Vavrinke. Đoković je posle više od tri sata i 10 minuta igre poražen od Vavrinke rezultatom 4:6, 6:4, 6:3, 6:4 i ostao bez jedine Gren slem titule koja mu nedostaje

Đoković i Vavrinka na ceremoniji proglašenja pobednika Đoković i Vavrinka na ceremoniji proglašenja pobednika

Srbin ima osam Gren slem titula, ali nijednu u Parizu, pa će na kompletiranje Gren slema morati da sačeka neki drugi put.

Nole je posle dva poraza od Nadala u finalima doživeo i treći neuspeh, a od navijača je ponovo dobio višeminutni aplauz na ceremoniji dodele pehara. Tako će samo Fred Peri, Don Badž, Rod Lejver, Roj Emerson, Andre Agasi, Rodžer Federer i Rafa Nadal ostati jedini teniseri koji su kompletirali Gren slem tokom karijere.

Vavrinka je osvojio svoj drugi trofej na najvećim turnirima u tenisu, posle pehara na Australijan openu 2014. godine.

Iako je u četvrtfinalu i polufinalu savladao najveće rivale, Rafaela Nadala i Endija Marija, Novak nije uspeo da bude na nivou u najvažnijem meču, delom i zbog iscrpljujućeg prethodnog duela koji je trajao dva dana.

Ovo je bio tek treći poraz srpskog predstavnika ove sezone, ali bez sumnje najbolniji, pošto je ostao bez glavnog cilja za ovu sezone. U 21. međusobnom susretu Vavrinka je pobedio četvrti put.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: