Borba za prvo mesto: Srbija – Turska

Nacionalni sport - Sreda 09.09.2015 - 10:59

Košarkaši Srbije igraju u sredu u 14:30 protiv Turske u Berlinu, meč četvrtog kola Evrobasketa.

Orlovi jedini neporaženi u grupi. Foto: Starsport Orlovi jedini neporaženi u grupi. Foto: Starsport


"Orlovi" su jedini neporaženi tim u grupi B, a eventualnom pobedom nad Turcima obezbedili bi prvo mesto i lakšeg protivnika u osmini finala.

Srbija je u prva tri kola savladala Španiju, Nemačku i Island, dok su Turci bili bolji od Italije, potom su izgubili od Španije, a onda savladali Nemačku.

U prethodnih deset međusobnih duela dva tima u poslednjih šest godina, Srbija je dobila sedam duela, od čega i poslednja tri.

Najskoriji je bio prijateljski meč u avgustu prošle godine, kada su "Orlovi" bili ubedljivi sa 79:64. Poslednji takmičarski su odigrali na Evrobasketu 2011. godine u Sloveniji, a i tada je srpski tim bio bolji sa 89:79.

"Turska je izuzetan protivnik, najviše pripremnih utakmica su odigrali, čak 14. Tražili su ta neka uigravanja. Bez obzira na utakmicu sa Španijom, znaju da igraju sa ekipom u formi. Onakva Španija bi svakog dobila“, naglasio je Đorđević, „Jako ozbiljna ekipa koja mora da oseti našu snagu, našu agresivnost, pristup igri. Mi se od početka bavimo nama, u ponedeljak smo imali analizu naše igre, naših grešaka, na pripremu ove utakmice. Pokušavamo da se bavimo nama i izgradnjom svoje igre. I do kraja će tako biti", rekao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

U prva tri meča statistički Srbija je bila šuterski znatno bolja od rivala (62,5% za dva naspram 45,6%), mnogo je bolje skakala od protivnika (41,3 - 33,7), više asistirala (21,3 - 14,7), ali je gubila i više lopti (14 - 9).

Dok je glavni adut Srbije Nemanja Bjelica sa prosekom od 14,3 poena, 5,7 skokova i 3 asistencije po meču, nosilac turske igre je Ersan Iljasova sa 15,7 poena, 2,3 skokova i 0,7 asistencija, pa ćemo i ovaj put pre svega gledati duel dva sjajna krilna centra.

"Sa Srbijom nas očekuje težak meč, igraćemo sa timom koji nema poraz na ovom prvenstvu, ali mi igramo dobru košarku i mislim da možemo da pobedimo. Očekujem fer utakmicu i na terenu i na tribinama. Želim još jednom da kažem da mi volimo srpski narod i da ono što se desilo prošle godine u Istanbulu nema veze sa našim odnosom prema Srbima", rekao je selektor Turske Ergin Ataman.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: