Božović: Beg iz apatije

Nacionalni sport - Ponedeljak 26.09.2016 - 08:41

Trener crveno-belih nada se promeni u glavama igrača nakon ubedljive pobede nad Vojvodinom i povratka na čelo superligaške tabele.

Božović zadovoljan povratkom na čelo tabele; Foto: N: Đurović Božović zadovoljan povratkom na čelo tabele; Foto: N: Đurović

Miodrag Božović veruje da će pobeda u derbiju 10. kola Superlige mnogo značiti njegovim fudbalerima na polju samopouzdanja i da će im pomoći da izađu iz krize nakon eliminacije iz Evrope i poraza u "večitom" derbiju.

"Dobro je što smo pobedili lidera na tabeli. Posle svih naših stradanja, čitava ekipa je bila u apatiji, pa nam je ova pobeda bitna da se izdignemo i značiće nam dalje u ovom šampionatu, koji će trajati još dugo", rekao je novinarima popularni "Grof".

Zvezda posle 4:1 protiv Vojvodine ima dva boda više od "lala", pet više od niškog Radničkog, a šest od Partizana.

Božović se nada da će branilac titule i u nastavku takmičenja biti na sličnom nivou.

"Nadam se da možemo ovako da nastavimo. Nije nam lako pao poraz u derbiju i ispadanje iz Evrope. Ekipa je ušla u psihičku krizu".

Trener crveno-belih upitan je šta je poručio igračima na poluvremenu, kada je rezultat bio nerešen.

"Ne mnogo. Rekao sam im da je utakmica bila dobra, da su dobro igrali u odnosu na prethodne i rekao sam im da tako nastave, da će doći gol i pobeda ako budu uporni i bore se malo više.

Ne mogu da kažem da su me poslušali, ali tako je ispalo", ispričao je Božović.

Trener beogradskog kluba istakao je da je Vojvodina došla da se nadigrava, da je utakmica bila lepa i da mu je krivo što na tribinama nije bilo više gledalaca.

Fudbaler iz Kostarike Džon Ruiz odigrao je najbolju utakmicu otkako je letos došao u Zvezdu, što je Božovića posebno obradovalo.

"Ruiz je igrao u Dnjepru i tu dao 12 golova, sve na isti način. Bilo je pitanje vremena kada će on da zaigra.

Bili smo bez treninga, samo smo igrali utakmice. On je došao nespreman. Mislim da on može još bolje, ovo nije njegov maksimum".

Čeka se još da "proradi" napadaču Ugo Vijeira...

"Ugo se mnogo dobro kretao. Nije ga hteo gol i namerno sam ga držao jer sam mislio da će imati sreće i dati gol za samopouzdanje kada se Vojvodina otvorila.

Zamenio sam ga da ga publika pozdravi, da shvati da ima podršku", kazao je trener Zvezde.

Crveno-beli će u narednom kolu gostovati Javoru u Ivanjici.

Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: