Briljantni Novak u novom finalu

Nacionalni sport - Subota 04.04.2015 - 08:30

Novak Đoković pobedio je Džona Iznera sa 7:6 (7-3), 6:2 u polufinalu turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju.

Beta/AP Beta/AP

Prvi teniser sveta u finalu će igrati sa Endijem Marijem, koji je pobedio Tomaša Berdiha sa 6:4, 6:4.

Đoković je odigrao izvanredan meč – fantastično je čitao servise Iznera i, što je potpuno atipično za mečeve Amerikanca, u samo tri gema srpski teniser uzeo je manje od dva poena na servise rivala.

Čak je Novak i meč okončao sa jednim asom više od 208 cm visokog suparnika (10-9).

Izner, koji je pobedio Dimitrova, Raonića i Nišikorija i uz to je igrao polufinale u dublu, nije bio na nivou iz prethodnih mečeva, pošto je mnogo grešio sa osnovne linije i bio je dekoncentrisan na mreži.

U tome je naravno udela imao i Đoković, koji mu je krotio servise bez problema i tako ga terao u duge razmene.

U prvom setu maltene nije bilo gema u kojem Novak nije pretio – propustio je dve polušanse u ranoj fazi seta, a na 4:4 srpski teniser suočio se sa jedinim problemima na meču, kada je od 0:30 zahvaljujući dobrim servisima uspeo da preokrene (nije dozvolio nijednu brejk loptu).

Pri vođstvu 6:5 Izner je spasao set loptu hrabrim napadom forhendom, ali je u taj brejku Đoković odigrao savršeno – bekhend mu je bio čvrst i snažne servise vraćao je u igru, pa je poveo sa 5:1, a ubrzo je i osvojio set.

Na početku drugog seta Novak je napokon oduzeo servis Izneru i tako prekinuo niz Amerikanca od 62 gema bez brejka u Majamiju (i u singlu i u dublu). Kada se to dogodilo, Iznerova igra potpuno se raspala, a Đoković se do kraja opustio i napravio je još jedan brejk za konačni trijumf posle 90 minuta igre.

Bila je to sedma Novakova pobeda u devet mečeva sa Iznerom, a sada ga čeka Endi Mari, još jedan igrač kojeg je savladao na putu do trofeja u Indijan Velsu.

Đoković protiv Marija vodi sa 17:8 u pobedama, dobio je i poslednjih šest okršaja, ali Škot kaže da sada igra bolje nego u Indijan Velsu.

Novak će u nedelju igrati u svom 74. finalu u karijeri, a 32. na turnirima iz Masters 1000 serije. Do sada je osvojio 50 trofeja, na Masters turnirima ima 21 titulu, od toga četiri u Majamiju.

Takođe, finale Đoković – Mari znači da će članovi "velike četvorke" od Monte Karla 2010. godine osvojiti 40 od 44 Masters turnira.
 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: