Briljantnoj Ani titula u Tokiju!

Nacionalni sport - Nedelja 21.09.2014 - 07:29

Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila je četvrtu titulu ove sezone, pošto je u finalu WTA turnira u Tokiju pobedila Karolinu Voznijacki sa 6:2, 7:6 (7-2).

Foto : Ana Ivanović,  B92 Foto : Ana Ivanović, B92

Ivanovićeva je ove sezone prethodno slavila u Oklendu, Montereju i Birmingemu, a na putu do nove titule savladala je Azarenku, Šafarovu, Kerber i sada Voznijacki, i to sve bez izgubljenog seta.

Ivanovićeva je spektakularno odigrala završnicu prvog seta u kojoj je osvojila čak 14 poena u nizu i u velikom stilu je došla do vođstva. Ana je propustila tri brejk šanse na startu drugog seta, a onda je i Voznijacki podigla nivo igre i gledali smo mnogo neizvesniju borbu.

Niz od četiri brejka prekinula je Ivanovićeva gemom na svoj servis za 4:4, a posle toga šansi više nije bilo. U taj brejku Ana je bila staloženija i zasluženo je došla do 15. titule u karijeri.

Ani će pripasti 470 bodova i 196.670 dolara, dok je Voznijacki bogatija za 105 hiljada dolara i 305 bodova.

U trci za plasman na završni turnir u Singapuru Ivanovićeva sada ima 4120 bodova i na petoj je poziciji, a Dankinja će biti deveta sa 3796 bodova. Ipak, obe će se pomeriti za još po mesto naviše jer je Na Li rešila da se povuče iz tenisa.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: