Crvena zvezda kažnjena, meč bez publike

Nacionalni sport - Sreda 10.12.2014 - 05:55

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom kažnjen je jednom utakmicom bez publike i novčano sa 50.000 evra, saopštila je Evroliga.

Starsportphoto Starsportphoto

Zvezda je kažnjena zbog nereda navijača u Istanbulu, prilikom gostovanja Galatasaraju u okviru šestog kola Evrolige.

Prilikom velikih nereda ispred hale "Abdi Ipekči" ubijen je navijač Marko Ivković, koga je jedan od turskih navijača ubo nožem u leđa.

Turski tim dobio još veću sankciju - Galatasaraj će naredne tri utakmice kao domaćin igrati pred praznim tribinama i moraće da plati 100.000 evra.

Olakšavajuća okolnost za "crveno-bele" jeste što su pobedom nad Valensijom obezbedili prolaz u Top16 fazu, pa do kraja grupne faze takmičenja mogu da se koncentrišu na što bolji plasman.

Za B92 iz kluba je potvrđeno da je odluka o kazni stigla na otprilike 35 strana i da će u sredu predsednik kluba Nebojša Čović sazvati konferenciju za novinare. Posle konferencije biće poznato više detalja, kao i da li će se Crvena zvezda žaliti na odluku.

Obe ekipe imaju 10 dana da upute žalbu.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: