Crvena zvezda na korak do titule!

Nacionalni sport - Utorak 16.06.2015 - 08:02

Košarkaši Crvene zvezde došli su na korak do osvajanja titule šampiona Srbije, pošto su i u drugom meču finalne serije KLS savladali Partizan – 72:69.

Slavlje košarkaša Crvene Zvezde Slavlje košarkaša Crvene Zvezde

Crveno-beli će prvu priliku da stignu do trofeja, koji čekaju od 1998. godine, imati u četvrtak pred svojim navijačima.

Iako su crveno-beli imali između osam i deset poena prednosti u nekoliko navrata, usledila je drama u poslednjih 120 sekundi, sjajan pogodak snalažljivog Kalinića i promašaj u šutu za tri mlađanog Vanje Marinkovića za produžetak.

Duel u Pioniru počeo je brzom, agresivnom i čvrstom igrom na obe strane, nijedna ekipa nije uspela da stvori osetniju prednost u uvodnih petnaestak minuta meča, da bi Zvezda preko Vilijamsa i Cirbesa stvorila četiri poena viška.

Nastavilo se u istom ritmu u drugom delu susreta, ali je gostujuća ekipa opet bila ta koja je pravovremenom serijom umalo prelomila meč, pošto je stvorila deset poena viška. Ipak, crno-beli su preko igrača s klupe i Mačvana uspeli da se vrate u egal, ali ih je neopreznost prilikom promašaja Mitrovića sa linije bacanja koštao poraza.

Bio je ovo jedanaesti duel večitih rivala, a ekipa Dejana Radonjića nastavila je dominaciju u tekućoj sezoni, pošto je zabeležila osmu pobedu.

Međutim, ni ovaj derbi nije protekao bez incidenata – pošto su navijači domaće ekipe pogodili reprezentativca Srbije delom stolice u glavu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Čarls Dženkins sa 18 poena (4/6 za dva, 3/8 za tri) i pet skokova, iako je imao nešto slabiji ulazak u meč, dok je Markus Vilijams završio duel sa 15 poena (3/8 za dva, 3/8 za tri), šest asistencija i tri skoka. Junak pobede, Nikola Kalinić nije bio na svom nivou (4/7 za dva, 0/6 za tri), iako je ubacio 12 poena, ali je njegov pogodak na 11 sekundi pre kraja bio ključan za trijumf.

Njih trojica bili su jedini dvocifreni u timu šampiona ABA lige, a novu dobru partiju upisao je Majk Cirbes, koji je pored osam koševa zabeležio i četiri skoka i tri uspešna dodavanja. Luka Mitrović zabeležio je šest poena, Nemanja Dangubić 'pola' koša manje, a Lazić i Blažič po četiri.

S druge strane, najefikasniji u Partizanu bio je Milan Mačvan sa 14 poena (3/7 za dva, 1/4 za tri) i devet uhvaćenih lopti, Aleksandar Pavlović postigao je 11 (1/5 za dva, 2/5 za tri), uz šest skokova.

Kapiten Dragan Milosavljević dodao je deset poena (4/9 za dva, 0/1 za tri), isto koliko i Vanja Marinković (3/5 za dva, 1/4 za tri). Dobar je bio i Nikola Milutinov sa devet poena (2/8 za dva, 1/1 za tri) i 11 skokova, dok je Milenko Tepić zabeležio šest poena.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: