Ćurčić i zvanično na kormilu Srbije

Nacionalni sport - Utorak 25.11.2014 - 22:26

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije jednoglasno je imenovao Radovana Ćurčića za novog selektora A nacionalne reprezentacije.

Starsport Starsport

Dosadašnjeg selektora mladog državnog tima za ovu funkciju predložio je potpredsednik FSS zadužen za nacionalne selekcije Savo Milošević.

Ćurlić će dužnost preuzeti od Holanđanina Dika Advokata, koji je podneo ostavku dan nakon poraza od Danske u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope (3:1).

Sa Ćurčićem je dogovorena saradnja do kraja tekućeg i narednog kvalifikacionog ciklusa.

Najbolje srpske fudbalere Ćurčić je privremeno vodio na prijateljskoj utakmici 18. novembra protiv Grčke na Kritu, gde su zabeležili pobedu rezultatom 2:0.

Novi kormilar A reprezentacije rodjen je 1972. godine u Ivanjici, gde je i počeo igračku karijeru u dresu domaćeg Javora. Kasnije je igrao za OFK Beograd, Goricu i Borac Čačak, a od aktivnog igranja fudbala oprostio se prilikom povratka u matični klub.

Trenerskim poslom Ćurčić je počeo da se bavi u Javoru (2003 - 2006), potom je vodio Borac (2006 - 2007) i ponovo Javor (2007 - 2010), da bi kasnije bio angažovan za pomoćnika selektora A reprezentacije (2010 - 2011) i privremenog selektora (2011 - 2012).

U sezoni 2013 - 2014 preuzeo je mladu nacionalnu selekciju (igrači do 21 godine), koja je pod njegovim vodjstvom ostvarila veliki uspeh plasmanom na prvenstvo Evrope 2015. u Češkoj, nakon što je u dvomeču baraža bila uspešnija od dosadašnjeg šampiona Španije (0:0 u Jagodini i 2:1 u Kadizu).

Reprezentacija Srbije u I grupi kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. u Francuskoj ima samo jedan bod, koliko i Jermenija, a vodeće su Danska sa sedam, Portugalija sa šest i Albanija sa četiri boda.

U narednoj utakmici, sada pod vodjstvom Ćurčića, Srbija igra 29. marta na gostujućem terenu protiv Portugalije.

B92, TANJUG, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: