CZ: Nema prodaje igrača!

Nacionalni sport - Sreda 18.11.2015 - 08:48

Svi klubovi zainteresovani za naše vodeće igrače znaju za stav koji je UO jednoglasno doneo, rekao je predsednik Svetozar Mijailović.

Odbijena ponuda Fiorentine za Luku Jovića; Foto: Odbijena ponuda Fiorentine za Luku Jovića; Foto:

Crvena zvezda će novac za UEFA licencu i život naći mimo prodaje igrača, stav je Upravnog odbora kluba!

Trener Miodrag Božović, generalni direktor Zvezdan Terzić i sportski direktor Blažo Raosavljević, napravili su spisak fudbalera koji nisu na prodaju sve do 31. avgusta 2016. godine, a UO ga je jednoglasno usvojio.

Ta odluka je svojevrsni kišobran na "pljusak" ponuda iz Evrope i sveta koji se sručio u poslednjih mesec dana, pre svega na okosnice tima Marka Grujića i Aleksandra Kataija.

- Stavljen je veto za odlaske veće grupe fudbalera do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona 31. avgusta 2016. godine.

To je stav Upravnog odbora kluba, i svi klubovi koji su zainteresovani za trenutno naše vodeće igrače, Grujića, Kataija i ostale, znaju za taj uslov - potvrđuje predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Lider Superlige nalazi se trenutno u koliziji takve odluke i finansijke situacije gde su neophodna dva miliona evra do kraja godine, a ukupno pet miliona evra do marta 2016. da bi se dobila UEFA licenca i klub živeo, igrači i zaposleni primali plate.

Nije lako Crvenoj zvezdi da odoleva ponudama jer Roma, Inter, Everton... već barataju cifrom od 6 miliona evra obeštećenja za Marka Grujića.

Klub je već odbio ponude Fejenorda (1,5 miliona evra) za Aleksandra Kataija i Fiorentine za Luku Jovića.

- I Jović je, trenutno, u grupi igrača koji ostaju u klubu - potvrdio je Mijailović.

- Nadam se da smo vrlo blizu da finansije rešimo mimo prodaje igrača, mada ne odbacujem mogućnost da se pojavi klub iz inostranstva koji bi već sada kaparisao i platio određenu sumu za nekog od fudbalera, i to po našim uslovima, odnosno da ih dobiju tek na leto 2016. godine.

Naravno, živimo u teškim vremenima, život je nepredvidiv i sve je promenljivo.

U ovom času mi se držimo naše odluke verujući da ćemo pronaći adekvatno rešenje, jer znamo da nas samo rezultatski uspesi i plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope vode ka prosperitetu - zaključio je Mijailović.


Veto stoji, ali postoje i "ponude koje se ne odbijaju", rekao je nedavno direktor Zvezdan Terzić.

Kolike su one zavisiće prvenstveno od toga hoće li crveno-beli uspeti da reše finansijske probleme mimo prodaja igrača.
 

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: