"Da preokrenem stvari u finalima"

Nacionalni sport - Petak 04.07.2014 - 20:47

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da želi da se fokusira na pozitivne momente iz meča i pored slabije igre protiv Grigora Dimitrova.

Novak Đoković Novak Đoković

Đoković je pobedom nad Dimitrovim rezultatom 6:4, 3:6, 7:6, 7:6 obezbedio treće finale u karijeri na Vimbldonu.

Slično kao i u meču sa Marinom Čilićem, Đoković je imao kontrolu, ali je njegova igra znatno opala.

- Postoje određeni faktori koji utiču na igru, a ovo je veliki meč – polufinale Gren slema. Imao sam potpuno meč pod kontrolom, set i brejk viška i onda sam dozvolio oscilacijama i padovima u koncentraciji protivniku da se vrati u meč. Dao sam mu to samopouzdanje i veru da može da pobedi. Sam sebi zakomplikujem život, ali to je sport. Na terenu sam nekada i suviše samokritičan, ali želim da se fokusiram na pozitivne stvari. Pobedio sam, gledaću da izvučem pouke i da se što bolje pripremim za finale - rekao je Đoković.

Đoković je ruku pustio tek u finišu taj brejka četvrtog seta, jer pre toga nije uspevao da nađe pravi ritam i igru.

- Bili su nezgodni uslovi, vetar je duvao, na šta nismo navikli na ovom turniru. Ako u nekim trenucima počnete da pravite greške, još protivnik napravi dva udaraca, izgubite brejk i počnete da sumnjate u sebe. To su neke emocije kroz koje svaki profesionalni sportista prolazi. Tenis kao vrlo kompleksan i specifičan sport je takav da sve može da se okrene u jednom udarcu. Tako sam i ja malo izgubio samopouzdanje kod forhenda, malo se povukao i to je prouzrokovalo njegovu agresivniju igru sa osnovne linije. To ne smem da dozvolim, ako budem igrao protiv Federera u finalu, jer imaju sličnu. Ovo mi služi kao dobra priprema za ono što predstoji - dodao je Novak.

On je rekao da želi da promeni negativnu tradiciju u finalima Gren slemova, koja ga prati poslednjih godinu i po dana.

- Motivacije ima na pretek, ovo je finale najvažnijeg turnira koje imamo u sportu. Izgubio sam tri od poslednja četiri Gren slem finala i slagao bih kada bih rekao da mi to nije malo ušlo u glavu. Potrudiću se da preokrenem stvari u finalima i nadam se da ću ovde moći da krenem sa tom pozitivnom serijom. Opet ponavljam, motivacije uvek ima i ako negde želim da osvojim turnir, to je onda ovde - zaključio je Novak dodavši da nema nikakvih problema sa povredama.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: